Dolar $
34.08
%-0.01 -0
Euro €
37.68
%0.09 0.03
Sterlin £
44.75
%-0.02 -0.01
Çeyrek Altın
4474.66
%-0.15 -6.52
SON DAKİKA
Eğitim Cuma 22 Eylül 2023 13:39

GENÇLERİN YÜZDE 99'U YURTDIŞINDA EĞİTİM ALMAK İSTİYOR

Akare'nin gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Türkiye genelinde 16-30 yaş arası öğrencilerin yurt dışına olan ilgisi gittikçe artıyor. Akare Fuarcılık'ın hazırladığı araştırmaya göre gençlerin yüzde 99'u, kendilerine yurt dışında eğitim alma fırsatı sunulduğunda bu fırsatı değerlendirmek istediklerini belirtiyor. Bu ilgiyi belirleyen en önemli faktörlerden biri olarak uluslararası eğitim fuarları öne çıkıyor.

Gençlerin yüzde 99'u yurtdışında eğitim almak istiyor

Türkiye'nin En Büyük Yurt Dışı Eğitim Fuarı düzenleyicisi Akare Fuarcılık tarafından Türkiye genelinde yapılan araştırma, 16-30 yaş arası öğrencilerin yurt dışı eğitimle ilgili büyük bir ilgi gösterdiğini ve yüzde 99'unun yurt dışında eğitim almayı arzu ettiğini ortaya koyuyor. Gençler, yurt dışında eğitim almalarını kariyerlerini şekillendirmek, özgüven kazanmak, farklı kültürleri deneyimlemek ve yabancı dil becerilerini geliştirmek için bir fırsat olarak görüyorlar. Gençlerin ülke seçimlerinden, konaklama tercihine kadar dikkatle incelendiği araştırmada, yurt dışı fuarlarının düşünülen eğitim fırsatlarına daha fazla ışık tuttuğu ve öğrencilerin karar verme süreçlerinde kritik bir rol oynadığı görülüyor. 

Araştırmada okul ve ülke seçimlerini şekillendiren faktörler arasında danışmanlık firmalarının yüzde 56,6, okul danışmanlarının önerilerinin yüzde 16,1, kişisel tercihlerin yüzde 14,2 ve tanıdık/akrabaların önerilerinin yüzde 11,2 oranında etkili olduğu görülüyor. Ayrıca, katılımcıların ilgilendiği programlara bakıldığında, dil programlarına katılmayı düşünenlerin yüzde 64'ü 12-24 haftalık bir süreyi tercih ederken, sertifika programı düşünenlerin yüzde 62,9'u programlarının 1 yıl sürmesini istiyor. Lisans programına katılmayı düşünenlerin yüzde 63,9'u 4 yıl süreli bir programı tercih ederken, master programı düşünenlerin yüzde 57,3'ü 1 yıl süreyle eğitim almayı düşünüyor ve yüzde 42,7'si ise 2 yıl süreli bir programı tercih etmek istiyor. 

 

Gençlerin Hayallerini Şekillendiriyor 

Araştırmaya dair açıklamalarda bulunan Akare Yurt Dışı Eğitim Fuarları Yönetici Ortağı Engin Coşar; “Araştırma bize gösteriyor ki, Türkiye genelinde 16-30 yaş arası gençlerin yüzde 99'u yurt dışında eğitim almayı istiyor ve bu isteğin ana nedeni yüzde 58 ile kariyer oluşturma arzusu olarak öne çıkıyor. Gençler, yurt dışında eğitim almanın kaliteli bir eğitim, özgüven artışı, farklı kültürlerle tanışma ve yabancı dil becerilerini geliştirme gibi heyecan verici yönlerini vurguluyor. Biz de bu konuda büyük titizlikle gençlerimizin daha donanımlı ve kariyer sahibi olmaları için elimizden geleni yaparak yurt dışından gelen nitelikli tüm okulların kayıt yetkilileri ile yüz yüze tanışma ve detaylı bilgi alma imkanı sunuyoruz” dedi. 

 

Hedeflere Ulaştıran Güvenli Bir Kaynak 

Coşar, “Araştırmada, yurt dışı eğitim fırsatlarına dair bilgi edinme yöntemleri arasında gençlerin yüzde 54,2'sinin yurt dışı eğitim fuarlarını, yüzde 40,2'sinin ise yurt dışı eğitim şirketlerini tercih ettiği görülüyor. Gençlerin en büyük ilgi gösterdiği ülkeler ise ABD, İngiltere ve Almanya olarak öne çıkıyor. Bu verilere dayanarak, fuarlarımızın yurt dışı eğitim konusunda güvenilir bilgilere erişim sağlayan önemli bir kaynak olduğunu belirtebiliriz. Türkiye'nin en büyük yurt dışı eğitim fuarı düzenleyicisi Akare Fuarcılık olarak, bu yıl 7-13 Ekim tarihleri arasında İstanbul, Ankara ve İzmir'de fuarlarımız gerçekleşecek. Bu fuarlar, gençlerin yurt dışında eğitim alma hayallerini gerçeğe dönüştürme fırsatı sunmasının yanı sıra, dünya genelinden gelen saygın okul temsilcileri ile yüz yüze görüşme ve detaylı bilgi alma fırsatı da sağlıyor. Gençler, bu etkinliklerde kendi hedeflerini ve ilgi alanlarını daha iyi anlayarak, uluslararası eğitim fırsatları hakkında güvenilir bilgilere ulaşma imkanı buluyor” açıklamalarında bulundu.