Dolar $
32.34
%-0.09 -0.03
Euro €
34.84
%0.25 0.08
Sterlin £
40.61
%-0.33 -0.13
Çeyrek Altın
3912.28
%-0.13 -4.91
SON DAKİKA
GÜNDEM Perşembe 08 Aralık 2022 02:07

GENÇLERİN YOLUNU AÇAN İSO'YA ÖDÜL

İstanbul Sanayi Odası (İSO), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) düzenlediği kurumsal sosyal sorumluluk ödül programı Ortak Yarınlar'da Mesleki Eğitim İşbirliği Projesi (MEİP) ile ödüle layık görüldü. İSO'nun "Çeşitlilik ve Kapsayıcılık-Gençlerin Yolunu Açanlar" kategorisinde almaya hak kazandığı ödül, düzenlenen törenle İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Keleş'e verildi. Meslek lisesi mezunlarının sanayide ve uzman olduğu alanda nitelikli şekilde seçilmelerini, yetiştirilmelerini ve istihdam edilmelerini sağlamayı amaçlayan İSO MEİP, çok boyutlu bir yaklaşım çerçevesinde, kapsamlı ve bütünsel bir mesleki eğitim hareketliliğiyle fark yaratıyor.

Gençlerin yolunu açan İSO'ya ödül

Bu yıl “Sürdürülebilirlik” temasıyla TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ev sahipliğinde Ankara’da düzenlenen Ortak Yarınlar Ödül Töreni, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Törene, İSO Yönetim Kurulu Üyesi Celal Kaya da katıldı. Toplam 180 başvuru arasından finale kalan İSO MEİP, jüri tarafından yapılan teknik değerlendirme ve halk oylaması sonucu ödül almaya hak kazandı. 

Mesleki eğitim alan öğrencilere beceri eğitimi ve staj imkanı

İSO’nun Ortak Yarınlar’da ödül aldığı MEİP, 2019 yılında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile imzaladığı protokol ile hayata geçirildi. Bu doğrultuda; okul bazında oluşturulan “Protokol Yürütme Kurulu” yapısıyla; okul yönetiminden müfredata, öğrencilerin staj ve beceri eğitimlerinden, öğretmen eğitimlerine kadar tüm konularda kararlar okul yöneticileri ve sanayicilerin katılımıyla alınıyor. 

Proje kapsamında İstanbul’daki 40 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL), 1 Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM), 11 Güzel Sanatlar Lisesi (GSL) ve 23 Özel Eğitim Meslek Okulu (ÖEMO) İSO’nun çeşitli sektörlerdeki 130’u aşkın sanayici meslek komitesi üyesi ile eşleştirildi. Bu fonksiyonel eşleşmeyle birlikte işlevsel ve yenilikçi bir yönetişim anlayışı oluşturuldu. Okulların, okul müdürü ve sektör temsilcileri ile birlikte yönetildiği projede yaklaşık 50.000 öğrenci, 2.700 öğretmen, 220 okul müdürü ve müdür yardımcısını içeren kapsayıcı bir ölçekte çalışmalar sonuç odaklı olarak yürütülüyor. 

Proje kapsamında 4 yıla yakın bir süredir mesleki eğitim alan öğrencilere gerçek üretim ortamlarında beceri eğitimi ve staj imkânları sağlanıyor. Ayrıca okul yönetici ve öğretmenlerine eğitim, yenilikçi fikirleri hayata geçirmek üzere başarılı okullara proje desteği de veriliyor. Tüm bu çalışmaların yanı sıra, okullarda bulunan döner sermaye işletmeleri kapsamında okulların üretim kapasiteleri de desteklenerek öğrencileri daha okurken meslekleriyle tanıştırmak ve katma değer yaratmalarını sağlamak için çalışmalar yürütülüyor.

ABONE OL