GENÇLER SİGORTA SEKTÖRÜNE YÖNELİYOR
TSB Başkanı Uğur Gülen, Türkiye'nin genç nüfusu ve doymamış pazar yapısının sektöre ilgiyi artırdığını söyledi. Sigorta sektörüne ilgi duyan gençler için büyük bir istihdam potansiyeli oluşuyor

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Uğur Gülen, Türkiye’nin genç nüfus potansiyeli ve doymamış pazar oranlarının yabancı yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ettiğini belirterek, sigorta sektörüne gençlerin ilgisinin her geçen gün arttığını söyledi.
Türkiye Sigorta Birliği’nden yapılan açıklamaya göre, TSB’nin desteğiyle organize edilen “Sigortalı Anadolu Zirvesi”nin ikinci buluşması Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde düzenlendi. Sigorta sektörünü Anadolu’daki üniversitelerle buluşturmayı amaçlayan konferans serisinin ikinci ayağında, sektördeki gelişmeler akademik perspektiften ele alındı. Gün boyu süren etkinliğe farklı üniversitelerden öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan TSB Başkanı Uğur Gülen, sigortacılığın gelişmesi ve tabana yayılması için eğitimi önceliklendirdiklerini vurgulayarak, geçen yıl başlayan bu etkinliği geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini kaydetti.
Gülen, “Sigortacılığa ilgi her geçen gün artıyor. Sektör, sigorta ve reasürans şirketleri, acenteler, brokerlik ve eksperlik şirketleri ile birlikte finans sektöründe ciddi bir istihdam sağlıyor” dedi. Gençlerin sektöre olan ilgisinin memnuniyet verici olduğunu belirten Gülen, bu ilginin Türkiye’nin genç nüfus yapısıyla birleştiğinde büyük bir iş potansiyeli doğurduğunu ifade etti.
Gülen, genç neslin teknolojiye yatkınlığına da dikkat çekerek, “Bugünün gençleri teknolojinin içine doğdu. Yapay zekâ uygulamaları sigorta dahil tüm sektörlerde yaygınlaşıyor. Bu teknolojilerin sektöre olumlu ekonomik etkileri de gözlemleniyor” dedi.
Sigorta sektörünün geleceği hakkında değerlendirmelerde bulunan Gülen, belirsizliklerin arttığı bir dünyada dayanıklı ve sürdürülebilir bir sigorta yapısının önemine işaret etti. “Sigorta koruma açığı”na dikkat çeken Gülen, özellikle doğal afetler, siber güvenlik, hayat ve sağlık sigortası ile emeklilik sistemlerinde bu açığın öne çıktığını belirterek, bu alanlarda çözüm üretmek için çalıştıklarını söyledi.
Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkan Yardımcısı Hande Hatunoğlu Kurtulan ise sektörün finansal yapı içindeki payının yüzde 6,4'e ulaştığını ifade ederek, 811 trilyon lira teminat büyüklüğüyle Gayri Safi Yurt İçi Hasıla'nın 19 katı kadar teminat sağlandığını aktardı.
Kurtulan, sektörün sağlıklı gelişimi için sigorta okuryazarlığının artırılması gerektiğini belirterek, sektörde çalışanların niteliğinin yükseltilmesinin ve tüketicilerin bilinçli tercihler yapmasının önemine vurgu yaptı.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yalçın ise sigorta sektörünün güvenin teminatı olduğunu söyleyerek, bu buluşmanın üniversite ve sektör iş birliğini pekiştirmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yalçın, sigortacılığın artık hayatın her alanında vazgeçilmez bir unsur haline geldiğini kaydetti.