Dolar $
32.89
%0.15 0.05
Euro €
35.34
%0.03 0.01
Sterlin £
41.71
%0.34 0.14
Çeyrek Altın
4002.09
%0 -0.15
SON DAKİKA
Haber Merkezi | Teknoloji Cumartesi 22 Haziran 2024 08:46

GELECEĞİN MESLEKLERİ ANİMASYON İÇİN BULUŞUYORLAR

Başvuruları devam eden 'ENHANCER Animasyon Hackathonu'nda 3 farklı kategoride toplam 15 Bin Euro değerinde hediye çeki dağıtılacak.

Geleceğin meslekleri animasyon için buluşuyorlar

Dünya ekonomisinin son yıllarda kararlı ve hızlı büyüyen endüstrileri arasında yer alan animasyon alanı, her geçen gün özellikle gençler arasında yükselmeye devam ediyor.

30 Haziran 2024 tarihinde Gebze Bilişim Vadisi’nde gerçekleştirilecek ‘ENHANCER Animasyon Hackathonu’ da, bu alana ilgi duyan gençler için yeni fırsatların kapılarını aralayacak.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla yürütülen “Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyon için Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi (ENHANCER) Projesi” farklı faaliyetlerle çalışmalarına devam ediyor.

Sosyo-ekonomik uyuma katkı sağlamak, girişimciliğin gelişmesi ve yeni iş imkânlarının oluşturulmasını desteklemek amacıyla, 2020 yılında 32,5 milyon avro bütçe ile faaliyetlerini hayata geçiren ENHANCER; ‘Enhancer Animasyon Hackathonu’nda animasyon dünyasına ilgi duyan 100 katılımcıyı bir araya getirecek.

Animasyon içerik oluşturulmasında yaratıcılık ve yeniliğe teşvik etmenin yanı sıra animasyon endüstrisi içinde bağlantıları geliştirmeyi de amaçlayan etkinlikte, katılımcılar sektörün önde gelen isimlerinin yer aldığı panelde dinleyici olma fırsatı bulacak. En az 40 saat mentorluk desteği sunulacak etkinlikte, katılımcılar takımlar halinde 3 farklı kategori ile jüri karşına çıkacak. Takımlar, Animasyon pozlama prensipleri, teknik zamanlama ve fikir senaryo alanlarında toplam 15 bin Euro değerinde hediye çeki kazanacak.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR