GELECEĞİN ÇÖZÜMLERİNİ TAŞIDI
Schneider Electric, küresel çapta dijital dönüşüme öncülük eden çözümlerini ve imza attığı başarı örneklerini Eskişehir Dijital Dönüşüm Zirvesi'nde paylaştı. Dijital Ürün, Süreç, Fabrika - Endüstri 4.0 panelinde konuşmacı olarak yer alan Schneider Electric Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Endüstri İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Esin Gül, sektör temsilcilerine dijital dönüşüm yolculuklarına ışık tutacak bilgiler sundu. Schneider Electric'in EcoStruxure mimarisi ve yeni nesil teknolojilerle üretim tesislerinde yarattığı dönüşüm büyük ilgi topladı.
Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümünde dünya çapında uzman olan Schneider Electric, Türkiye’nin dijitalleşme yolculuğuna katkı sunmak üzere deneyimlerini paylaşmaya devam ediyor. Bu kapsamda Schneider Electric Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Endüstri İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Esin Gül, Eskişehir Sanayi Odası öncülüğünde ve Digit4Anatolia’nın katkılarıyla düzenlenen Eskişehir Dijital Dönüşüm Zirvesi’nde konuşmacı olarak yer aldı ve sektör uzmanlarıyla yeni dijital çağda başarıyı getirecek çözümler hakkında bilgi verdi.
Dijital Ürün, Süreç, Fabrika - Endüstri 4.0 panelinde konuşan Gül; ²Dijital dönüşüm çağı büyük bir hızla hayatımızın her alanını yeniden tasarlamamızı gerektiriyor. Bağlanabilirlik, öngörülebilirlik ve sadelik yeni dijital ekonominin kritik yapı taşları olarak karşımıza çıkıyor. Schneider Electric olarak biz bu süreci devrim niteliği taşıyan iş modellerine ve gelişim gösterilebilecek yeni çalışma alanlarına dönüştürebileceğimize inanıyoruz. Bu alana öncülük eden bir kurum olarak bu alandaki tüm ürün ve çözümlerimizi EcoStruxure mimarimiz ile bir Endüstri 4.0 uygulamasının tüm katmanlarını içerecek şekilde geliştiriyoruz. EcoStruxure; enerji, otomasyon ve yazılımı bir araya getirerek üretimin güvenli, verimli, güvenilir, bağlı ve sürdürülebilir olmasını garanti altına alan bir mimari. Bağlantılı Ürünlerden, uç kontrol ve uygulamalara, analitik&servislere kadar her seviyede inovasyon sunmak için IIoT, mobilite, algılama, bulut, analitikler ve siber güvenlik alanlarında çözüm ve hizmetler sunuyor. Böylece uçtan uca bir sistem bütünlüğü sağlayan EcoStruxure platformu, operasyonların akıllı, verimli, güvenilir ve kârlı olmasını sağlıyor. Kurumlara eşsiz bir rekabet avantajı ve yüksek performans getiren bu teknolojileri ülkemize sunmaktan ve bu sayede gelişiminde öncü bir rol üstlenmekten mutluluk duyuyoruz² dedi.
Buluşmada Schneider Electric’in ürün ve çözümleri ile birlikte fabrikalarında yarattığı dönüşüm büyük ilgi topladı. Şirket, 2020 yılına dek tesislerinin %100’ünü dijital olarak dönüştürmeyi hedefliyor. Bu doğrultuda Fransa’daki Le Vaudreuil fabrikası, mevcut fabrikaların üretim hızını aksatmadan yeni teknolojilerle başarıyla dönüştürülebileceğini gözler önüne seriyor. %100 otomatik montaj hatlarına sahip bu fabrika, yeni yazılım modülleri ve IIoT ile önemli avantajlar kazandırıyor. Fabrikada bakım üretkenliğini artırmak için artırılmış gerçeklik, öngörücü bakım yapmak için bağlı nesneler ve enerji tasarrufu için entegre bina yönetimi kullanılıyor. Artırılmış gerçeklik bakım aracı tek başına üretkenlikte %2 ile %7 arasında kazanç sağlıyor.