Dolar $
33.18
%0.1 0.03
Euro €
35.92
%0.12 0.04
Sterlin £
42.64
%-0.06 -0.02
Çeyrek Altın
4263.02
%-0.13 -5.56
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Piyasalar Perşembe 01 Ağustos 2024 07:00

GEDİK YATIRIM: AMD'NİN NET SATIŞLARI VERİ MERKEZİ GELİRİNDEKİ YÜZDE 9 ORANINDA BÜYÜDÜ

Gedik Yatırım, dün piyasa kapanışı sonrası ikinci çeyrek finansallarını açıklayan çip üreticisi Advanced Micro Devices'ın (AMD) net satışlarının veri merkezi gelirindeki yıllık yüzde 115 artışla yaklaşık yüzde 9 oranında büyüdüğünü açıkladı.

Gedik Yatırım: AMD'nin net satışları veri merkezi gelirindeki yüzde 9 oranında büyüdü

Gedik Yatırım'ın verilerine göre, Advanced Micro Devices (AMD) Dün piyasa kapanışı sonrası ikinci çeyrek finansallarını açıklayan çip üreticisi Advanced Micro Devices (AMD)’nin net satışları veri merkezi gelirindeki yıllık yüzde 115 artışla yaklaşık yüzde 9 oranında büyüdü. Gedik Yatırım, şirketin net karı 265 milyon dolar veya hisse başına 16 sent olan ile beklentilerin altında kaldığı açıklayarak şu bilgilere yer verdi:

''Ancak tek seferlik kalemler hariç, hisse başına 69 sentlik düzeltilmiş hisse başı karı tahminleri aştı. AMD'nin en büyük kazanımları, şirketin yapay zeka (AI) çiplerine olan talebin artmasıyla birlikte veri merkezi gelirlerinin bir önceki yıla göre iki kattan fazla artarak 2,8 milyar dolarlık çeyreklik rekora ulaşmasıyla gerçekleşti. Şirket, üçüncü çeyrekte $6.61 milyar olan beklentinin üzerinde ortalama $6.7 milyar gelir beklediğini bildirdi.

''ASML Holding NV (ASML) Bilgisayar çipleri üretmek için kullanılan ekipmanların en büyük üreticisi olan Avrupa’nın en büyük teknoloji şirketi  ASML'nin hisseleri, Reuters'ın yayınladığı ve  Çin'e ihracatta düşünülen yeni ABD kısıtlamalarının çoğundan şirketin muaf olabileceğine işaret eden raporunun ardından yükselişe geçti . Raporda, ABD'nin, ASML'nin merkezi olan Hollanda da dahil olmak üzere müttefiklerini, Çin'deki yarım düzine çip üretim tesisine ekipman satışına yönelik yeni kısıtlamaların kapsamı dışında bırakacağı belirtildi. ASML hisseleri açılış öncesi işlemlerde yüzde 7’nin üzerinde değer kazandı.

''MICROSOFT (MSFT) Microsoft cari yılın ikinci çeyreğine ilişkin bilançosunu açıkladı. Şirketin geliri 64.4 milyar dolar olan konsensüs ’un üzerinde 64.7 milyar dolara genişleyerek yıllık bazda 15% artış gösterdi. Hisse başı kar 2.95 dolar ile beklentilerin üzerinde oluşmayı başardı. Microsoft bilançosunda takip edilen önemli gelir kalemlerinden olan Azure büyümesinin beklenti altı kalması ile şirket hisseleri kapanış sonrası işlemlerde değer kaybetti. Microsoft'un Azure ve Office 365 hizmetleri, mali sonuçlarını açıklamasından birkaç saat önce kısmi kesintilere uğradı Microsoft, Salı günü bazı uygulamalarını ve özelliklerini etkileyen hizmet kesintisinin bir siber saldırı girişimi nedeniyle ortaya çıktığını açıkladı. Şirket hisseleri açılış öncesi işlemlerde yüzde 23’e yakın negatif seyrediyor.

''Starbucks ( SBUX)Starbucks’ın dün piyasa kapanışı sonrası açıkladığı finansallarına göre, şirket geliri 9,2 milyar dolarlık beklentilerin altında kalarak yüzde 1 düşüşle 9,1 milyar dolara geriledi. Hisse başına kar, 0,92 dolar olan tahminlere kıyasla 0,93 dolar olarak gerçekleşti. Küresel mağaza içi satışlar üst üste ikinci çeyrekte yüzde 3 düşüşle gerilerken, toplam müşteri trafiği yüzde 5 düştü. Uluslararası karşılaştırılabilir satışlar, piyasa beklentisi olan yüzde 5.1'lik düşüşten daha derin olarak çeyreklik bazda yüzde 7 düştü. Çin'deki karşılaştırılabilir mağaza satışları yüzde 14 düştü, bu da - yüzde 10.6'lık piyasa tahmininin oldukça üzerinde. Faaliyet marjı, geçen yılki yüzde 19.0'dan yüzde 15.6'ya geriledi. Bu daralma, promosyon faaliyetleri, mağaza ortaklarının ücretleri ve sosyal yardımlara yapılan yatırımlar ve stratejik yatırımlar dolaysıyla gerçekleşti. Şirket hisseleri daha karamsar beklentide olan piyasadaki endişelerin sönümlenmesi ile açılış öncesi işlemlerde yüzde 2’nin üzerinde değer kazandı. ''

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR