Dolar $
32.92
%-0.07 -0.02
Euro €
35.19
%-0.33 -0.11
Sterlin £
41.73
%-0.32 -0.13
Çeyrek Altın
4010.18
%-0.39 -15.33
SON DAKİKA
Göksel ÇAKIR | Yerel Yönetimler Cuma 14 Haziran 2024 16:00

GAZİANTEP'TE KENTLER ÇOCUKLARINDIR EĞİTİM PROGRAMI SERTİFİKA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) ve Toplum Eğitim Derneği (TDER) iş birliğinde "Kentler Çocuklarındır Eğitim Programı" sertifika töreni düzenlendi.

Gaziantep'te Kentler Çocuklarındır Eğitim Programı sertifika töreni düzenlendi

Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremlerden etkilenen öğrencilere motivasyon sağlamak amacıyla “Kentler Çocuklarındır” sloganıyla başlatılan program, yaşadıkları şehirlerin kültürel ve doğal mirası tanımalarıyla koruma bilincini aşılamayı hedefledi.

İlk pilot çalışmasının 2023 Bahar Dönemi’nde başlayan eğitim programı, toplamda bin 335 öğrenciye ulaşıldı. Programa katılan öğrenci ve eğitmenlerin sertifika töreni, düzenlenen törenle Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan törenle verildi. Programın başarısı sonrası alınan kararla yeni dönemde eğitimler, gönüllü hocalarla devam edecek.

Sertifika töreninde konuşma yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, öğrencilerin yarının teminatı olacağını aktararak şunları söyledi:

“Bizi biz yapan değerleri, ne anlama geldikleri, kentlerin nasıl çocukların olacağını, şehrin farklını ortaya koyan, eğlenerek öğrenmeyi sağlayan bir proje oldu. Okula başlarken ilk aldığımız anne baba eğitimi ile başlıyoruz. Öğretmenlerimiz bizi bilimle, ilimle, irfanla yetiştiriyor. Burada bizim değerler çok kıymetli ve önemli. Dünyada büyük bir küresel ısınma var. Antarktika’ya gittiğimde gördüm ki buzullar eriyor. Ortak evimiz dünyamızı korumak için çocuklara çok iş düşüyor. Çevreyi kirletmemek gerekiyor.”

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR