SON DAKİKA
GÜNCEL Pazar 22 Haziran 2025 19:11

GAZETECİ FATİH ALTAYLI TUTUKLANDI

Gazeteci Fatih Altaylı, bir YouTube yayınında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı "hedef alan tehdit içerikli" sözler sarf ettiği gerekçesiyle başlatılan soruşturmada tutuklandı.

Gazeteci Fatih Altaylı tutuklandı

Altaylı hakkında 20 Haziran 2025 tarihli yayın nedeniyle soruşturma başlattı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmanın "Cumhurbaşkanı'na tehdit" suçundan başlatıldığı açıkladı.

Fatih Altaylı emniyetteki ifadesinde, sözlerinin Cumhurbaşkanına hakaret veya tehdit amacı taşımadığını söyledi.

Altaylı sözlerinin "bilinçli şekilde" çarpıtıldığını da savundu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, X hesabından Altaylı'nın bazı ifadelerini içeren bir görüntüyü "Suyun ısındı" ifadesiyle paylaşmıştı.

Gazeteci söz konusu yayında, Türkiye'de halkın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ömür boyu görevde kalmasına yüzde 70 oranında "Hayır" dediğine işaret eden bir anketi yorumlamıştı.

Altaylı söz konusu yayının Oktay Saral'ın paylaştığı bölümünde şu ifadeleri kullanıyor:

"Bu oran, çok da beklediğim bir oran. Şu anda AKP seçmeninin önemli bir bölümü ve MHP seçmeninin bir bölümü dışında hiç kimse böyle bir şeye onay vermez."

"Geçmişine bak bu milletin, yakın geçmişinden söz etmiyorum, uzak geçmişine bak. Bu millet padişahını boğmuş bir millettir, hoşuna gitmediği zaman, istemediği zaman. Az uz değildir öldürülen, suikasta giden Osmanlı padişahı veya boğazlanan veya intihar etti süsü verilen."

Ancak aynı bölümün uzun halinde Altaylı ilgili sözlerine, "Türk halkı sandığı sever. Gücün kendisinde olmasını ister. Babasını koysa oraya babasını değiştirme ihtimalini elinde tutmaktan hoşlanır" ifadesiyle başlıyor. Ardından da Osmanlı tarihi ile ilgili olan bölüme geçiyor.

Altaylı emniyetteki ifadesinde de sözlerine sandıkla başlamasının, demokrasiye olan inancını ve "konuşmasının niyetini" ortaya koyduğunu söyledi.

Altaylı'nın gözaltına alınmasıyla ilgili siyasilerden de mesajlar geliyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, X paylaşımında "Gazeteciden korkan, gençlerden korkan, kadınlardan korkan, milletten korkan bir iktidarla karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu da X paylaşımında şu ifadeleri kullanıyor:

"Sabah bir SARAY çalışanının tehdit ettiği gazeteci Fatih Altaylı, akşam gözaltına alınıyor.

"Sözlerinde Cumhurbaşkanı'na tehdit de yok. Uydurma gerekçelerle hukuku katledenlere hatırlatırım ki; Hukuk da, medya da bir gün herkese lazım!.."

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR

garanti sol
garanti sağ