SON DAKİKA
İnşaat ve emlak Salı 17 Eylül 2024 08:54

GAYRİMENKULDE KADIN LİDERLER GYODER ÇATISI ALTINDA

Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu (GKL), Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) iş birliği ile gücüne güç katıyor. Kadın çalışanların sektördeki etkisini artırmayı ve daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefleyen GKL, kadınların güçlenmesi için kararlı adımlar atmayı GYODER ile birlikte sürdürmeye devam edecek.

Gayrimenkulde Kadın Liderler GYODER çatısı altında

Gayrimenkul sektöründeki kadın liderlerin sesi olan GKL, sektörün çatı kuruluşu GYODER ile güçlerini birleştirerek yeni bir döneme giriyor. Kadın çalışanların liderlik rollerini güçlendirme hedefiyle yola çıkan GKL, GYODER ile iş birliği sayesinde sektörde çeşitliliği artırırken daha büyük projelere imza atmayı amaçlıyor. Bu iş birliği ile GYODER’in Toplum, Tabiat, Tasarım ve Teknoloji’den oluşan 4T Prensipleri kapsamındaki ‘Toplum’ vizyonuna ivme kazandırmak planlanıyor.

2017 yılında Urban Land Institute (ULI) çatısı altında, dünya çapındaki kadın girişimi olan Woman Leadership Initiative Türkiye organizasyonu olarak kurulan GKL, yaklaşık 600 üyesiyle gayrimenkul sektöründe kadınların güçlü bir temsilcisi olarak faaliyet gösteriyor. ULI’nin Türkiye’den çekilmesine rağmen çalışmalarını ara vermeden sürdüren GKL, şimdi GYODER iş birliğiyle güçlenmeye devam ediyor. 

“BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ”

GYODER olarak, gayrimenkul sektöründe kadın liderlerin varlığını güçlendirmeyi ve sektörde çeşitliliği artırmayı hedeflediklerine ilişkin açıklamalarda bulunan GYODER Başkanı Neşecan Çekici, "GKL Platformu'nun GYODER çatısı altında faaliyet göstermesi, sadece sektörümüze değil, aynı zamanda topluma da değer katacak bir adımdır. Kadınların liderlik ettiği projelerin ve girişimlerin, sektörümüzün sürdürülebilirliğine ve yenilikçiliğine olan katkısı yadsınamaz. Birlikte daha güçlü olduğumuza inanıyor ve GYODER çatısı altında gerçekleştirilecek iş birlikleri ve projelerle, gayrimenkul sektöründe kadınların daha görünür ve etkin rol almasını hedefliyoruz” diye konuştu. 

GKL'nin son 3 yıldır başkanlığını yürüten Akiş GYO Satış ve Pazarlama Direktörü Didem Hiçyorulmazlar ise, bu süre zarfında platform olarak birçok başarılı projeye imza attıklarının ve sektörde önemli bir farkındalık yarattıklarının altını çizerek “GYODER çatısı altında bu başarıların daha da artacağına inanıyorum. Kadın liderlerin gücüyle sektörümüzde çeşitliliği ve yenilikçiliği desteklemeye devam edeceğiz” dedi.