SON DAKİKA
İnşaat ve emlak Cumartesi 07 Eylül 2024 09:11

GAYRİMENKUL YATIRIMI İÇİN DOĞRU ZAMANDAYIZ

Karagülle İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Akbay gayrimenkulün önümüzdeki dönemde en güvenilir yatırım araçlarından biri olacağını söyledi.

Gayrimenkul yatırımı için doğru zamandayız

2024 yılının son çeyreğine girilirken, Türkiye'de gayrimenkul sektörü yeniden yatırımcıların gözdesi haline geldi. Karagülle İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Akbay, bu gelişmelerin sektöre olan etkilerini değerlendirdi. Akbay “Son aylarda faiz oranlarındaki gerileme, vatandaşları tekrar gayrimenkule yatırım yapmaya teşvik ediyor. Eylül ayı itibarıyla kira artış oranları %69’a ulaştı. Bu durum, konut sektöründe talep patlamasına neden oldu. Biz de bu süreçte önemli projelere imza atarak yatırımcılarımıza kazançlı ve güvenilir seçenekler sunmaya devam ediyoruz,” dedi.

TÜİK VERİLERİ DOĞRULUYOR

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan verilere göre, 2024 yılının ilk sekiz ayında gayrimenkul satışları önceki yıla oranla %15 artış gösterdi. Aynı dönemde konut fiyatlarında ise ortalama %30’luk bir yükseliş kaydedildi. Kamuran Akbay, "TÜİK verileri de gösteriyor ki gayrimenkul sektörü, bu dönemde yatırımcılara en yüksek getiriyi sunan alanlardan biri. Karagülle İnşaat olarak, bu artan taleple paralel olarak projelerimizi şekillendiriyoruz," ifadelerini kullandı.

Karagülle İnşaat, özellikle İstanbul’un gözde semtlerinde geliştirdiği butik konut projeleriyle dikkat çekiyor. Akbay, şirketlerinin sadece konut üretmekle kalmayıp, aynı zamanda yatırımcılarına uzun vadede yüksek getiri sağlayacak projeler sunduğunu belirtti.

"Kira artışlarının bu seviyelere ulaşması, yatırımcıların gayrimenkulü tekrar değerlendirmesine neden oluyor. Karagülle İnşaat olarak, bu talebi karşılayacak projelerimizi hızla devreye alıyoruz” dedi.