Dolar $
33.58
%0.21 0.07
Euro €
36.71
%0.01 0
Sterlin £
42.91
%-0.01 -0
Çeyrek Altın
4291.65
%0.16 6.81
SON DAKİKA
İnşaat ve emlak Cumartesi 10 Ağustos 2024 02:38

GAYRİMENKUL FİYATLARI YÜKSELECEK

Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, konut al­mak için en uygun dönem ol­duğunu ve kira artışına yüzde 25 sınırının kaldırılmasının yatırım amaçlı konut talebini tekrar canlandıracağını söyledi.

Gayrimenkul fiyatları yükselecek

Son birkaç yılda yüksek kur ve yüksek enflasyonla bir­likte artan konut maliyetle­rinin, konut arzının azalma­sına neden olduğuna işaret eden Tahincioğlu, şöyle de­vam etti: “Azalan satışlar nedeniyle düşük giden üretimin fiyatlar üzerinde olumsuz etkileri henüz çok fazla hisse­dilmiyor da olsa bu durumun, konut talebinin artmasıyla birlikte fiyatların hızla artmasına neden olacağı tahmin ediliyor. Bu nedenle özellikle oturum amaçlı konut almak için en uygun zamanda oldu­ğumuzu düşünüyorum.”

Kira artışında yüzde 25 sınırlamasının 1 Temmuz'da kaldırıldığını da anımsatan Tahincioğlu, “Bu da yatırım amaçlı alınan ko­nutlara talebi tekrar canlan­dıracaktır. Biz de böyle bir dönemde konuta erişimi ko­laylaştırmak için bir kampan­yalar paketi hazırladık. Gay­rimenkul, her zaman kazan­dıran bir yatırım aracı” dedi.

Tahincioğlu Gayrimenkul olarak, Nidapark Ataşehir, Nidapark Çankaya, Nidapark Çengelköy projelerinde kampanya başlattıklarını söyleyen Tahincioğlu, kampanya detaylarını şöyle açıkladı: “Faiz yüküne girmek istemeyenler için 24 ay 0 faiz seçeneği sunuyoruz. Hiç peşinat ödemeden ev bedelini 24 aylık eşit taksitlerle ödüyor.”

ABONE OL
Hepsiburada web  300x250