Dolar $
33.09
%0.28 0.09
Euro €
36.05
%0.11 0.04
Sterlin £
42.86
%0.04 0.01
Çeyrek Altın
4260.42
%1.44 59.58
SON DAKİKA
Umut ÇELİK | EKONOMİ Cumartesi 13 Temmuz 2024 11:35

GASTRONOMİ DÜNYASI "YARIMADA YOLCULUĞUNDA ESKİMEYEN LEZZETLER" KİTABININ TANITIMINDA BULUŞTU

IC Holding yatırımı olan IC Çeşme Marina, İbrahim Çeçen Vakfı tarafından Çeşme Yarımadası'nın tarihsel zenginliği ve lezzet kültürünü geleceğe taşımamak amacıyla hazırlanan "Yarımada Yolculuğunda Eskimeyen Lezzetler" kitabının tanıtım etkinliğine ev sahipliği yaptı. Gastronomi ve iş dünyasından isimlerin katıldığı etkinlikte, yarımadanın lezzet mirası ve bu mirasın kültürel önemi vurgulandı.

Gastronomi Dünyası

IC Holding tarafından 2010 yılında Çeşme’ye kazandırılan IC Çeşme Marina’da “Yarımada Yolculuğunda Eskimeyen Lezzetler" kitabının tanıtım etkinliği düzenlendi. İbrahim Çeçen Vakfı Başkanı Günseli Çeçen’in ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte tarihçi ve seyahat yazarı Saffet Emre Tonguç ile yazar Serda Büyükkoyuncu, Çeşme Yarımadası’nın tarihine ve gastronomi kültürüne dair bilgiler verdi.  Tanıtım yemeğinde Işınsu Kestelli, Funda ve Bernard Arkas, Füsun ve Nedim Atilla, Aslı Filinta, Turgay Gümüş, Ahmet Güzelyağdöken, Meral Kaçamer, Elif Çapçı gibi isimler bir araya geldi. Konuklar, kitabın sayfalarında yer alan benzersiz tarifleri tadarak, Ege Yarımadası'nın zengin gastronomi kültürünü keşfetme fırsatı buldu.

Davette açılış konuşmasını gerçekleştiren İbrahim Çeçen Vakfı Başkanı Günseli Çeçen, kitabın hazırlanmasında, Çeşme’nin doğal güzelliklerini ve kültürel zenginliğini yansıtmak üzere 2010 yılında IC Holding tarafından bölgeye kazandırılmış olan IC Çeşme Marina’dan ilham aldıklarını söyleyerek açıklamasını şöyle sürdürdü: “Paylaşmanın ve kalıcı değerler yaratmanın, cesaret ve gönül işi olduğuna inanıyoruz. ‘Yarımada Yolculuğunda Eskimeyen Lezzetler’ de bu inancımızın bir sonucu. Kitabın yazım hikayesi 2010’lara dayanıyor. Çeşme’nin doğası ve kültürel zenginliği ile bütünleşen IC Çeşme Marina’nın kuruluşuyla birlikte Vakfımız da bu topraklardaki değerleri nasıl koruyabileceğine, bunları gelecek nesillere nasıl aktarabileceğine odaklandı. Böylece, Çeşme Yarımadası'na özgü tatların ve bunları yaratan uygarlıkların günümüze taşınması fikri ortaya çıktı.” açıklamasında bulundu. 

Gastronomi Öğrencilerine Burs, Mutfak Kültürüne Destek Olacak 

“Yarımada Yolculuğunda Eskimeyen Lezzetler" kitabı, Çeşme Yarımadası’nın eşsiz coğrafyasından doğan yerel ürünlerin ilham veren hikayeleri ve bölgenin unutulmaya yüz tutmuş tariflerini içererek bölgenin gastronomi kültürünün sürdürülebilirliğine önemli bir katkı sunuyor. Tariflerin izinde, bölgenin tarihsel dokusunu yansıtan ve gastronomi kültürünü geleceğe taşımayı amaçlayan bir çalışma olarak öne çıkan kitap, Çeşme Yarımadası’nın kültürel mirasını koruma ve gelecek nesillere aktarma sorumluluğuna vurgu yapıyor. 

Kitabın satışından elde edilen gelirle İbrahim Çeçen Vakfı tarafından gastronomi öğrencilerine burs verilecek ve İzmir Ticaret Borsası Eğitim, Kültür ve Sosyal Entegrasyon Vakfı’nın (BORSAV) gastronomi kültürünün sürdürülmesine ilişkin gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk çalışmaları desteklenecek.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR