Dolar $
32.83
%0.07 0.02
Euro €
35.11
%-0.46 -0.16
Sterlin £
41.62
%-0.23 -0.09
Çeyrek Altın
4013.51
%-1.22 -49.07
SON DAKİKA
Haber Merkezi | Teknoloji Pazar 16 Haziran 2024 07:25

GALAXY AI SAMSUNG GALAXY WATCH SERİSİ'NE GELİYOR

Samsung Electronics, gerçekleştirilen donanım iyileştirmeleriyle birlikte eklenen LLM dil modeli sayesinde Galaxy AI özelliklerinin yeni çıkacak Galaxy Watch Serisi'nde kullanılabileceğini duyurdu.

Galaxy AI Samsung Galaxy Watch Serisi'ne geliyor

Galaxy AI sayesinde Galaxy Watch akıllı saatlerin fitlik, zindelik, uyku ve egzersiz takibi özellikleri daha sezgisel, detaylı ve bütüncül bir biçimde sunulacak ve kullanıcılara zinde yaşam konusunda daha fazla motivasyon sağlayacak. 

Oyun konsolları Birçok aile, çocukları ile beraber oyun konsolunda oyun oynamayı çok seviyor. Sizler için oyun konsollarını derledik. Bakalım en mantıklı oyun konsolu hangisi? Piyasa da en çok tutulan oyun konsolu ile başlıyoruz.

Sony Playstation 5

Ultra yüksek hızlı SSD ile oyunlar çok hızlı bir şekilde karşınıza geliyor. Oyunlarda donma ve takılma olmuyor. Ayrıca dokunsal geri bildirim, uyarlanabilir tetik ve 3D Ses desteğiyle daha derin bir sürükleyicilik deneyimi yaşatıyor ve yeni nesil PlayStation oyunlarını canınız sıkılmadan oynuyorsunuz. Burada dikkat edeceğiniz nokta, ses için ayrı bir donanım gerekli. Yani direk bu cihazdan sesi alamıyorsunuz. Sony Playstation 5, görsel efektler çok gerçekçi olarak karşınıza gelecek. Destekleyen PS5 oyunlarında doğal gölgeler ve yansımalarla gerçekçiliği yeni seviyelere taşıyor. Canlı renkler tüm oyunlarda kullanılmış. HDR TV ile, desteklenen PS5 oyunları inanılmaz derecede renk çeşitliliği sunuyor diyebiliriz. 4K özellikli ekranlar için 120 Hz çıkış desteğiyle, uyumlu oyunlarda 120 fps'ye kadar yüksek çerçeve hızında kusursuz ve akıcı oyun deneyimi sağlıyor. 4K TV'niz ve uyumlu PS5 oyunlarınızla olağanüstü detayları fark edeceksiniz. PS5 konsolda 4.000'i aşkın PS4™ oyunu oynayabilirsiniz. Geriye dönük uyumluluğa sahip, en sevdiğiniz PS4 ve PS VR oyunlarını tekrar oynamada sıkıntı yok. Geliştirilmiş popüler oyunları tekrar oynayın. Oyun Güçlendirme özelliği, belirli PS4 ve PS VR oyunlarında daha hızlı ve daha akıcı çerçeve hızları elde etmenizi sağlıyor.

PlayStation® VR2

PlayStation VR2 gözlüğü ve PlayStation VR2 Sense kontrol cihazından çarpıcı 4K HDR görselleri, türü tanımlayan oyunlar ve benzersiz duyumlarla yeni nesil sanal gerçeklik oyunlarını deneyimleyebilirsiniz. PlayStation® Plus3 ile PS5 konsolunuzun gücünü serbest bırakın. Üç üyelik seçeneği ile mevcut ve klasik oyunlar, sınırlı süreli denemeler, çevrimiçi çok oyunculu oyunlar, üyelere özel indirimler ve çok daha fazlası ile bir sonraki büyük maceranızı keşfedebilirsiniz.

Microsoft Xbox Series X

Şimdiye kadar ki Xbox serisinin en güçlü, en hızlı cihazı. Gerçek 4k oyun deneyimi sunan bu oyun canavarı, gerçekçi 4K ile daha net karakterlerin, daha aydınlık oyunların ve inanılmaz detayların tadını çıkartacaksınız. Optimize edilmiş oyun deneyimi olan Xbox Series X geliştirme seti kullanılarak geliştirilmiş oyunlar benzersiz yükleme süresi, görseli ve kontrolü sunuyor. İnanılmaz Bir Görsel Doğruluk sunuyor. Donanım hızlandırmalı ray tracing, oyunlarınızın gerçekçilik düzeyini artırıyor. Akıllı Teslimat ile, desteklenen oyunu bir kez satın alabilir ve hangi konsolda oynarsanız oynayın, o konsol için her zaman kullanılabilen en iyi sürümü ediniyorsunuz. 3B Uzamsal Ses, ses teknolojisi çok iyi seviye de diyebiliriz ve sizi deneyimin tam ortasına oturtan sürükleyici ve gerçekçi oyunlarda gelişmiş sesleri duyacaksınız. Hangi oyunları oynayabileceksiniz! Xbox Series X, dört Xbox neslinden binlerce oyunla uyumlu. Akıllı Teslimat özellikli oyunlarla, bir dijital oyunu bir kez satın alır ve o oyunun oynadığınız konsola en uygun olan sürümünü edinirsiniz. Geriye dönük uyumlu bir oyun oynamak için diski takıyorsunuz veya kütüphanenizde arama yapıp ve oynamak istediğiniz oyunu seçiyorsunuz. Oyunları doğrudan Xbox Series X konsolunuzdan veya Xbox.com'dan çevrimiçi olarak satın alabilirsiniz. Genel tasarım olarak cihaz oldukça şık ve sade bir tasarıma sahip. Odanıza ve yakışacak bir dekor olacağı şüphesiz.

Nintendo Switch Oled Nintendo

Switch ailesinin en yeni üyesi; Yeni sistemde canlı bir 7 inçlik OLED ekran, ayarlanabilir geniş bir ayaklık, kablolu LAN bağlantı noktasına sahip bir yuva, 64 GB dahili depolama ve gelişmiş ses özellikleri bulunuyor. Her zaman, her yerde yanınızda taşıyabileceksiniz. Nintendo Switch durumunuza uyacak şekilde tasarlanmış. Böylece hayat ne kadar meşgul olursa olsun istediğiniz oyunları oynayabilirsiniz. Nintendo Switch (OLED modeli), daha ince çerçeveli canlı bir 7 inç OLED ekrana sahiptir. Büyük ekranın canlı renkleri ve yüksek kontrastı, zengin bir elde taşınabilir ve masa üstü oyun deneyimi sunarak, ister en yüksek hızda yarışıyor olun, ister düşmanlara karşı kapışıyor olun, oyunlardan zevk alacaksınız. Standı açıyorsunuz ve ekranı paylaşmak her zaman, her yerde rekabetçi veya işbirlikçi çok oyuncu seçiyorsunuz oyunun keyfini çıkarmak için ise başka bir oyuncuya bir kumanda veriyorsunuz işte bu kadar. Nintendo Switch'in (OLED modeli) geniş ayarlanabilir standı, masa modunda rahat oyun deneyimi için tercih ettiğiniz görüş açısına ayarlanabilir. Büyük bir ekranın etrafında toplayın ve kalabalıkla birlikte oyun oynamanın keyfini çıkarın. TV'nizde HD oyun oynamanın keyfini çıkarmak için Nintendo Switch'inizi bağlamak yeterli.

OLED ekran nedir?

OLED ekranda, LCD ekranların aksine arkadan aydınlatma yoktur, bunun yerine görüntüleri her bir piksel tarafından yayılan ışığı kullanarak görüntüler. Daha koyu ve derin siyahlar, bir pikselin ışığı kapatılarak ve böylece daha yüksek kontrastla temsil edilebilir. Nintendo Switch OLED Modeli ile birlikte gelen şarj ünitesinde iki USB bağlantı noktası, TV’ye bağlanmak için bir HDMI bağlantı noktası ve TV modunda oynarken daha kararlı çevrimiçi oyun için yeni bir kablolu LAN bağlantı noktası bulunuyor. Nintendo Switch OLED Modeli 64 GB dahili depolama kapasitesine sahip. Uyumlu bir microSD kart kullanarak (ayrı olarak satılır) mevcut boş alanı genişletebilirsiniz. Sevdiğiniz oyunları indirip her zaman ve her yerde oynayabileceksiniz.

Sony Playstation 4 Slim

Bütçeniz biraz daha kısıtlı ise, bir eski model size can olacak. Dikey bir stant ile kullacağınız Sony Playstation 4, 500 GB veya 1 TB depolama alanına sahip 2 farklı modeli var. İçiniz rahat olsun PS5 kadar olmasa da yine bu cihazda gönül rahatlığı ile oyunlarınızı oynayabilirsiniz. PS5 gibi bunda da aynı üyelik sistemi bulunuyor. Üç üyelik seçeneği ile birlikte, mevcut ve klasik oyunlar arasından yüzlercesinin bulunduğu katalog, sınırlı süreli denemeler, çevrimiçi çok oyunculu oyunlar, üyelere özel indirimler ve çok daha fazlası ile bir sonraki oyunun tadını çıkarabilirsiniz. Joystickleri elinize mükemmel uyum sağlayan bir tasarım ile oyununuzun zirvesinde kalmanıza yardımcı olan sezgisel kontroller ve tarzınıza uygun canlı renklere sahip. Evinizdeki WiFi ağı üzerinden tüm uyumlu iOS veya Android cihazlara, PC'lere, Mac'e ve PlayStation Vita'ya PS4'ünüzden oyun akışı gerçekleştirebilirsiniz ve televizyonunuzdan bağlanabilirsiniz. Oyuna sahip olmasalar bile arkadaşınızın oyunlarınızı oynamasını veya çok oyunculu maçlara katılmasını sağlayabilirsiniz. Size tüm yaşlara uygun, çok sayıda oyunun yanı sıra iç rahatlığı da sunmak üzere tasarlanmış çok yönlü ebeveyn kontrollerine sahip PS4, tüm aileye uygundur. PS4'teki ebeveyn kontrolleri, her bir çocuk aile üyesinin konsolda nelere erişebileceğine ve günlük olarak ne kadar süreyle oyun oynayabileceğini ayarlamanızı sağlar.

SONY Playstation Portal Remote

PlayStation Portal ™ Remote Player, PS5'inizdeki oyunlara ev Wi-Fi üzerinden erişmenizi sağlar, bir TV'de oynamaya gerek kalmadan doğrudan oyuna oynamanıza izin verir. PlayStation Portal ™ Remote Player, PS5 ve PS4 için en sevdiğiniz oyunlar da dahil olmak üzere PS5 konsolunuza yüklediğiniz uyumlu oyunları oynayabilir. DualSense ® kablosuz denetleyici özellikleriyle nefes kesici deneyimin sunuyor. Desteklenen oyunlarda dokunsal geri bildirimin ve uyarlanabilir tetikleyicilerin sürükleyici gücünü hissedebileceksiniz. Duyarlı titreşimler oyun seçeneklerinize tepki verir ve çevresel faktörleri simüle eder. Dinamik direnç, oyun donanımındaki ve belirli PS5 oyunlarındaki nesnelerle etkileşimlerin gerginliğini taklit eder. Bu sayede daha gerçekçi bir oyun deneyimi yaşatır. PlayStation Portal ™ Remote Player, 1080p çözünürlük ekranında yüksek görüntü netliği ile 60 fps'ye kadar ipeksi pürüzsüz bir oyun sunuyor. PlayStation Portal ™ Remote Player, evinizdeki Wi-Fi üzerinden oyun akışı yapmanıza olanak tanıdığından1, bağlı olduğu TV'yi başka biri kullanıyor olsa bile PS5 konsolunuzu oynayabilirsiniz. PlayStation Portal ™ Remote Player'ı açmanız yeterlidir. Ev Wi-Fi bağlantınızda PlayStation Portal ™ Remote Player ile1, yaşadığınız herhangi bir odada oynamak için daha fazla esnekliğe sahipsiniz1 TV gerekmez. Cihazların teknik ve dış kasa özellikleri bölgesel olarak farklı olabilir.
ABONE OL