Dolar $
34.12
%0.14 0.05
Euro €
38.79
%1.28 0.48
Sterlin £
45.96
%1.24 0.56
Çeyrek Altın
4531.38
%-0.13 -5.76
SON DAKİKA
iş bankası web
iş bankası mobil
Eğitim Çarşamba 28 Ağustos 2024 02:06

FYZOO'DA OKULA DÖNÜŞ ZAMANI

Okula dönüş heyecanını FYZoo'da yaşayın! Çocuklar için eğitici ve eğlenceli atölyelerle dolu bu özel günlerde, doğayla iç içe keyifli anılar biriktirmeye hazır olun.

FYZoo'da Okula Dönüş Zamanı

Koruma altında 140’ın üzerinde hayvan ve 300’ün üzerinde bitki türü ile otuz yıldır faaliyet gösteren Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı (FYZoo), okula dönüş dönemini aileler için unutulmaz kılacak bir dizi eğlenceli ve öğretici etkinlikler sunuyor. Çocukların yeni eğitim öğretim yılına hazırlanırken aileleriyle birlikte kaliteli zaman geçirebileceği bu özel günlerde, FYZoo’nun doğayla iç içe atmosferi ve yüzlerce hayvanla tanışma fırsatı bu deneyimi daha da zenginleştiriyor.

Okula dönüş heyecanının başladığı bu günlerde, çocukların el becerilerini geliştirecek ve yaratıcılıklarını ortaya çıkaracak atölyelerden oluşan zengin bir program FYZoo'da sizleri bekliyor. Bu dönemde, Koyun Desenli Kitap Ayracı yapımı, Tüylü Akbaba Kuklası oluşturma, Oyun Hamuru Matı ile şekil verme, Kızıl Pandalı Kalemlik yapma, Katmanlı Orman Tabağı tasarlama gibi çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Hafta sonu Koyun Desenli Kitap Ayracı atölyesi ile başlayan bu yaratıcı dönem, bir ay boyunca devam edecek. Ayrıca, 30 Ağustos’a özel Yıldızlı Taç Yapımı atölyesi de çocuklara unutulmaz deneyimler sunacak. FYZoo, çocukların okula dönüş sürecini keyifli ve verimli bir şekilde geçirmelerini amaçlıyor.

Okula dönüş heyecanını FYZoo’da yaşamak, hem çocuklar hem de aileler için mükemmel bir fırsat. Ailece gerçekleştirilebilecek etkinliklerle dolu bu süreç, çocukların hem eğlenmesini hem de öğrenmesini sağlarken, doğayla iç içe olma imkanı sunuyor. Bu dönemde çocukların el becerilerini geliştirecek ve yaratıcılıklarını ortaya çıkaracak çeşitli atölyeler de düzenleniyor. Parkı ziyaret eden aileler, gün boyu hayvan dostlarımızı yakından tanıyacak, doğa yürüyüşlerine çıkacak ve ailece keyifli anılar biriktirecekler.

FYZoo, okula dönüş sürecini aileler için bir kutlama anına dönüştürmek, çocukların hem eğlenip hem de yeni döneme enerji dolu bir başlangıç yapmalarını sağlamak için ziyaretçilerini bekliyor. FYZoo’da bu okula dönüş sezonunu unutulmaz olacak.

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı Hakkında:

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, 1993 yılında Türkiye'nin ilk özel hayvanat bahçesi olarak Darıca'da kuruldu. Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği (EAZA) üyesi ve aynı zamanda Marmara Bölgesi “Yaban Hayvanları Koruma ve Kurtarma Merkezi” olarak çalışmalara devam etmektedir. Yaban hayatı koruma misyonuyla faaliyetlerini sürdüren Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda, EAZA koordinatörlüğünde koruma ve üreme programları uygulanmaktadır.

Ex-situ koruma programlarında tür devamlılığı tehlike altında olan canlıların doğal yaşam ortamlarının dışında koruma altına alınıp üremelerinin sağlanmaktadır. Bu amaçla Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda 26’si kritik seviyede ve 6’sı Anadolu türü olmak üzere toplamda 42 nesli tükenme tehlikesi altında bulunan canlı türü koruma altına alınmıştır.

In-situ koruma programları ise tehlike altındaki türleri, doğada karşılaştıkları çeşitli tehlikelerden korumak amacıyla doğal yaşam alanlarında gerçekleştirilen koruma çalışmalarıdır. Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, bu kapsamda, tehdit altında bulunan Baringo Zürafası, Hint gergedanı, Afrika pengueni, Kızıl panda, Boynuzlu kuşlar ve Boz ayılar için toplam 7 koruma projesine destek vererek doğadaki tür çeşitliliğinin korunmasına katkı sağlamaktadır.