Dolar $
32.3
%-0.09 -0.03
Euro €
34.8
%-0.04 -0.01
Sterlin £
40.57
%-0.28 -0.11
Çeyrek Altın
3919.26
%0.17 6.74
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | FİNANS Cuma 26 Nisan 2024 13:00

FX ANALİZİ

Dün global piyasalarda ABD'nin ilk çeyrek büyüme verisi takip edildi.

Fx analizi

USD/TRY: Dün global piyasalarda ABD'nin ilk çeyrek büyüme verisi takip edildi. ABD ilk çeyrekte %2,5'lik beklentilere karşın %1,6 büyüyerek beklentilerin altında kaldı. Veri sonrasında Fed'in yakın tarihte faiz indirimine başlayacağına dair beklentiler azaldı. ABD Hazine Bakanı Yellen'ın GSYH verisinde revizyonlar olabileceğini ve enflasyonun gerileme patikasında olduğunu belirtmesi veriyle birlikte yaşanan gerilimi düşürdü. Dolar endeksinde (DXY) dün 105,6 seviyelerinde gerçekleşen kapanışla birlikte soluklanma seyri devam ediyor. Büyüme verisi sonrasında bugün yayımlanacak olan PCE deflatör verisi Fed için kritik önem arz etmekte. Öte yandan Asya tarafında Japonya Merkez Bankası (BoJ) politika faizini değiştirmedi ve tahvil alımlarına devam edeceğini açıkladı. Yurt içine bakıldığında dün, TCMB faiz oranlarında beklentilere paralel olarak değişiklik yapmadı. Bugün ise haftalık TCMB (Menkul kıymet istatistikleri, DTH, Rezervler) ve BDDK (Bankacılık sektörü ve KKM) verileri takip edilecek. Dolar/TL tarafında veri odaklı seyir devamlılığını sürdürüyor. Dün kapanışını 32,54 seviyesinden yapan kurda yatay hareketin devamı izlenebilir.

EUR/USD:  Dün piyasaların odağında ABD büyüme verisi vardı. Beklentilerin oldukça altında açıklanan veri sonrası risk iştahı olumsuz etkilendi ve faiz indirim beklentileri para piyasalarında Aralık ayına kadar ötelendi. Enflasyon ve büyüme verilerinin uyumsuzluğunun karışıklık yaratmasıyla kapanışa doğru toparlanan ABD piyasaları bu sabah vadelilerde alıcılı seyrederken bugün açıklanacak ABD PCE rakamları piyasaların yön belirlemesinde etkili olacaktır. Büyüme verisi sonrası dün yükselen Dolar Endeksi (DXY) ise sonrasında gün içi kazanımlarını geri verdi. Dolardaki hareketlere bağlı olarak dün geri çekilen EUR/USD paritesi ise sonrasında kayıplarını telefi etti ve %0,3 yükseldi. 1,0730 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanması halinde 1,0785 seviyesi hedefte kalabilir. Geri çekilme halinde ise 1,0680 seviyesi destek olarak çalışabilir.

XAU/USD: Dün 2.307-2.345 seviyeleri arasında işlem gören Ons Altın seansı %0,7 artışla 2.333 seviyesinde tamamladı. Piyasalarda ABD birinci çeyrek büyüme verisi takip edildi. (Beklenti %2,5 gerçekleşen %1,6) Büyüme verisi ve bugün açıklanacak PCE, ABD'nin %2'lik enflasyon hedefine doğru kalıcı bir düşüş eğiliminde olup olmadığını gösterecek. Verilerin ardından Fed daha şahin bir yol izleyebilir. Haftaya satıcılı başladıktan sonra düşüşün sınırlı kaldığı değerli madende 2.320 seviyesi gün içi destek olarak öne çıkarken, 2.360 seviyesi direnç konumunda.

Kaynak Ziraat Yatırım

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR