SON DAKİKA
Kültür - Sanat - Magazin Pazar 15 Eylül 2024 12:07

'FRİDA KAHLO'NUN GÜNLÜKLERİ' İLK KEZ TÜRKİYE'DE

rida Kahlo'nun Günlükleri Sergisi, Türkiye'de ilk kez Kültür Yolu Projesi kapsamında 28 Eylül'de İstanbul Grand Pera Tarihi Bina'da sanatseverlerle buluşacak. 20. yüzyılın önde gelen Meksikalı ressamlarından Frida Kahlo'nun kişisel günlüklerinden esinlenerek hazırlanan ''phygital' sergi, aynı zamanda dünyada günlükler özelinde hazırlanan ilk sergi olma özelliğini taşıyor. Fiziksel ve dijitalin bir kombinasyonu olan ve farklı disiplinlerden sanatçıları bir araya getiren ''phygital'' sergi; yeni nesil teknolojiler, yapay zeka, deneyim alanları, dijital enstalasyonlarla Kahlo'nun içsel dünyasına ve sanatsal yolculuğuna derin bir bakış açısı sunuyor

'Frida Kahlo'nun Günlükleri'  ilk kez Türkiye'de

Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘’Türkiye Kültür Yolu Festivali’’ bir ilke ev sahipliği yapacak. Frida Kahlo’nun Günlükleri Sergisi, Türkiye’de ilk kez Kültür Yolu Festivali kapsamında 28 Eylül’de İstanbul Grand Pera Tarihi Bina’da sanatseverlerle buluşacak. 20. yüzyılın önde gelen Meksikalı ressamlarından Frida Kahlo’nun kişisel günlüklerinden esinlenerek hazırlanan ‘’phygital’ sergi, aynı zamanda dünyada günlükler özelinde hazırlanan ilk sergi olma özelliğini taşıyor.

Frida’nın içsel dünyasına derin bir bakış

Proje Yönetmenliğini Cengiz Ayyıldız ve Koray Özdemir, eş küratörlüğünü Ayşe Demirci ve Dilay Duman’ın yaptığı, fiziksel ve dijitalin bir kombinasyonu olan ‘’phygital’’ sergi; Kahlo’nun içsel dünyasına ve sanatsal yolculuğuna derin bir bakış açısı sunuyor.

Yapay zeka destekli kişiselleştirilmiş interaktif deneyim alanlarından dijital enstalasyonlara kadar birçok yeni nesil teknolojinin kullanıldığı sergi ölümünden neredeyse 68 yıl sonra bile ikonik bir figür olarak ışıldayan Frida Kahlo’nun evrenine dokunma fırsatı sunuyor.

Frida Kahlo’nun günlüklerinde yer alan düşünceler, duygular ve ilham kaynaklarıyla doğrudan bir etkileşim kurma fırsatı sunan sergi, ziyaretçilere unutamayacakları benzersiz bir deneyim vadediyor.

2-30 Kasım’da Antalya’da

Tutkunun, acının ve sanatın derin izlerini keşfetme fırsatı sunan Frida Kahlo’nun Günlükleri, 26 Ekim’e kadar Grand Pera Tarihi Bina’da görülebilir. Frida Kahlo’nun hem sanatsal dehasını hem de yaşam gücünü kutlayan sergi, 2-30 Kasım’da ise Antalya’da sanatseverlerle buluşacak.