Dolar $
33.61
%0.03 0.01
Euro €
37.02
%0.05 0.02
Sterlin £
43.22
%0.18 0.08
Çeyrek Altın
4350.81
%0.47 20.08
SON DAKİKA
Eğitim Salı 13 Ağustos 2024 02:42

FRANSIZ OKULLARINA ÇOCUĞUNU GÖNDEREN VELİLERİN KAFASI KARIŞIK

Türkiye'deki iki Fransız okuluna çocuğunu gönderen veliler, Fransız ve Türk makamları arasında krizi çözmeye yönelik yapılacak görüşmelerde 'çocuğun üstün yararı' ilkesine bağlı kalınmasını ve Türk öğrencilerin cezalandırılmamasını talep ediyor.

Fransız okullarına çocuğunu gönderen velilerin kafası karışık

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Fransa Büyükelçiliği arasında Türkiye’de eğitim veren iki Fransız okulunun hukuki statüsü konusunda yaşanan anlaşmazlığın krize dönüşmesi, bu okullarda eğitim gören Türk öğrencilerin geleceği ilgili endişeleri de beraberinde getirdi. Tartışmaların odak noktasında bulunan Ankara’daki Charles de Gaulle ve İstanbul’daki Pierre Loti okullarına yeni kayıt yaptıran ve halen eğitimlerine devam etmekte olan Türk öğrencilerin velileri hem Fransız hem de Türk yetkililerden çocuklarının haklarının korunmasını talep ediyor. Bir veli, endişesini dile getirerek yaşanan krizin “öznesinin çocuklar” olduğunu ve “çocuklarla ilgili bir mağduriyetin söz konusu” olduğunu belirtti. MEB ile Fransız büyükelçiliği arasında yaşanan anlaşmazlık üzerine, “1942 yılından beri var olan köklü bir okul. Hukuki statüsü ile ilgili bir fikrimiz yoktu. Araştırma gereği duymadık,” diyerek, “60 yıldır var olan bir kurumun egemen devlet ile sorun yaşadığı aklımızın ucundan geçmedi” ifadelerini kullandı.

2024-2025 eğitim yılı için yeni kayıt yaptırdığını söyleyen veli, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in cumartesi günü yaptığı açıklamalara değinerek, “Şu noktada hangi duruma düştüğümüzü bilmiyorum. Çocuğu ilkokulda olanlar devam edecek ama biz, şimdi başka bir okul mu bakacağız?” diyerek mağduriyetini dile getirdi.

Başka bir veli ise, Bakan Tekin’in bu okullarda okuyan Türk öğrencilerin “okullaşmamış” olduğu açıklamasına değinerek, milli eğitim sisteminin böyle bir duruma müsaade etmediğini belirtti.

ABONE OL
Hepsiburada web  300x250