Dolar $
33.09
%0.29 0.09
Euro €
36.05
%0.11 0.04
Sterlin £
42.9
%0.11 0.04
Çeyrek Altın
4233.76
%0.8 33.25
SON DAKİKA
Mustafa YAŞAR | Kültür - Sanat - Magazin Salı 16 Temmuz 2024 12:55

FLY ME TO THE MOON- BENİ AY'A UÇUR'UN YILDIZI, KEDİ MİSCHİEF'İ CANLANDIRAN KEDİLER!

Başrollerini Scarlett Johansson ve Channing Tatum'un paylaştığı romantik komedi Fly Me To The Moon- Beni Ay'a Uçur, 12 Temmuz'da seyirciyle buluşuyor. Yıldız oyuncuları ve ilgi çekici hikayesiyle dikkat çeken filmin kadrosunda birbirinden başarılı oyuncular yer alıyor… Ancak bir isim var ki, hem filmin yönetmeni Greg Berlanti hem de başrol oyuncuları Johansson ve Tatum ondan övgüyle bahsediyor. Kedi Mischief'i canlandıran kedi Hickory!

Fly Me To The Moon- Beni Ay'a Uçur'un yıldızı, kedi Mischief'i canlandıran kediler!

NASA'nın tarihi aya inişinin riskli zemininde geçen romantik komedi Fly Me To The Moon- Beni Ay’a Uçur için geri sayım başladı. Başrollerini Scarlett Johansson ve Channing Tatum'un paylaştığı film eğlenceli hikayesiyle olduğu kadar yıldız oyuncularıyla da dikkat çekiyor.  Özellikle komedi alanında birbirinden başarılı oyuncuların yer aldığı filmin kilit oyuncusu ise bir kedi!

Filmde Kedi Mischief'i oynayan Hickory, Eclipse ve Wilbur adında üç ayrı kedi olduğunu anlatan yönetmen Berlanti, kedi seçimini nasıl yaptığını anlatırken, filmin başrol oyuncularından Channing Tatum özellikle bir kedinin performansına övgüler yağdırdı. 

Gerçek kediler kullandık

Oyuncu kedilerin seçimi aşamasında işi şansa bırakmadıklarını aktaran filmin yönetmeni Berlanti, "Seçim aşamasında zıplama, koşma gibi belli şeylerde daha iyi olan kedileri belirledik. Her şeyi çok fazla çekim yapamayacağımızı bildiğimiz bir şekilde sahneledik. Bu filmin en büyük sürprizlerinden biri kedi performanslarının ne kadar kolay ve harika olduğu" diyor.

Pek çok kişinin kedi performansı için CGI (Computer Generated Imagery) kullanmak zorunda kalacağını söylediğini ama kendisinin kedilere alerjisi olmasına rağmen buna karşı çıktığını söyleyen Berlanti, süreci şöyle anlatıyor: “Filmi mümkün olan her yerde gerçekliğe dayandırmaya çalıştık. Sonuç olarak filmde hiç CGI kedi görüntüsü yok; hepsi gerçek kedi.  Eminim her kedi sahibi bunun ne büyük bir mucize olduğunu size söyleyecektir.”

Hickory tam bir fırlama!

Daha önce de sette kedilerle çalıştığını anlatan filmin başrol oyuncularından Channing Tatum, bu sebeple kedinin CGI olması gerektiğini düşünmüş. Ancak kedi Hickory onu oldukça şaşırtmış. Tatum Hickory’den şöyle bahsediyor: “Hickory tam bir fırlama. Muhtemelen filmdeki en iyi oyunculardan biri.  Kediler onlardan ne yapmalarını istediğinizi hiç umursamazlar. Filminiz umurlarında değildir. Ama Hickory her seferinde işini yaptı."

Filmin aynı zamanda yapımcılığını da üstlenen Johansson, “Kedi karakterinin filme klasik romantik komedilere çok benzeyen neredeyse büyülü-gerçekçi bir nitelik kazandırdığını” söylüyor.

Ülkemizdeki dağıtımını TME Films’in üstlendiği, “Fly Me To The Moon- Beni Ay’a Uçur”, 12 Temmuz’da vizyonda olacak.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR