Dolar $
32.83
%0.07 0.02
Euro €
35.11
%-0.46 -0.16
Sterlin £
41.62
%-0.23 -0.09
Çeyrek Altın
4013.51
%-1.22 -49.07
SON DAKİKA
Ayşe KIRCA | Bankacılık Pazartesi 17 Haziran 2024 20:20

FİTCH, GOLDEN GLOBAL YATIRIM BANKASI'NA KREDİ NOTU VERDİ

Golden Global Yatırım Bankası, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından Fitch'ten kredi notu aldı. Fitch, Golden Global Yatırım Bankasının uzun vadeli uluslararası kredi notunu CCC+, uzun vadeli ulusal kredi notunu da B+ olarak değerlendirdi.

Fitch, Golden Global Yatırım Bankası'na Kredi Notu Verdi

Golden Global Yatırım Bankası, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından Fitch’ten kredi notu aldı. Fitch, Golden Global Yatırım Bankasının uzun vadeli uluslararası kredi notunu CCC+, uzun vadeli ulusal kredi notunu da B+ olarak değerlendirdi.

 

Golden Global Yatırım Bankası Genel Müdürü Yavuz Yeter; Fitch Ratings’den alınan kredi notu hakkında yaptığı açıklamada şu görüşleri dile getirdi;

"Golden Global Yatırım Bankası, kuruluşundan bugüne kadar 4 yıllık sürede başarılı ve sağlam bir stateji temelinde kısa ve uzun vadeli hedeflerine sağlıklı adımlarla ilerlemektedir. Kredi derecelendirmesine esas teşkil eden 2023 mali yılında elde edilen güçlü finansal sonuçlar, iş modelimizin dinamik yapısını yansıtmakta olup, bu rakamlar aynı zamanda sağlıklı ve sürdürülebilir bir büyümenin göstergesidir. Bankamızın Fitch'den ilk kredi notunu alması, bu başarının uluslararası alanda da tescil edilmesi ve Bankamızın özgüveninin somut bir göstergesi olması açısından da önemlidir. Fitch’ten kredi notu temin edilmesi, bankamızın uluslararası kredi ve sermaye piyasalarında artmakta olan itibarı ve güvenilirliğine önemli ölçüde katkıda bulunacaktır. Uluslararası platformlarda bu ve benzer mekanizmalarla yatırımcı tabanımızı ve kurumsal iş ortaklarımızı artırmayı ve mevcut ilişkilerimizi daha da geliştirmeyi hedefliyoruz.” 

 

Golden Global Yatırım Bankası’nın yüksek aktif kalitesini devam ettirerek büyümesi, müşteri ağını artırması ve fonlama tarafında çeşitliliğe gitmesi; ilerleyen günlerde kredi notunun yukarı yönlü yükseltilmesi için olumlu bir zemin oluşturuyor. Türkiye ekonomisindeki dengelenme ve ülke kredi notunun yükselmesi gibi makro ölçekteki gelişmeler de bankacılık sektörü genelinde pozitif etki yaratıyor.

 

ABONE OL