Dolar $
33.06
%0.18 0.06
Euro €
36.03
%0.04 0.01
Sterlin £
42.87
%0.04 0.01
Çeyrek Altın
4293.18
%2.22 91.95
SON DAKİKA
Haber Merkezi | Eğitim Salı 16 Temmuz 2024 18:53

FİNAL, YKS'DE DE ZİRVEDE

Final Eğitim Kurumları, Türkiye'nin 44 yıllık eğitim markası olarak, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) bünyesinde hazırlanan gençler ile önemli bir başarıya imza attı. 16 Temmuz'da açıklanan sonuçlara göre, Sayısal Yerleştirme Puanıyla Türkiye Birincisi Final Eğitim Kurumları'nda sınava hazırlandı.

Final, YKS'de de zirvede

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nın (ÖSYM) yükseköğretim kurumlarına yerleştirmeye yönelik düzenlediği YKS kapsamındaki merkezi sınava bu yıl 3 milyon 36 bin 945 aday başvurdu. 8 ve 9 Haziran’da gerçekleşen sınavın ilk günkü birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) 3 milyon 36 bin 945 aday, 9 Haziran'daki ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testi’ne (AYT) 1 milyon 983 bin 766 aday, aynı gün gerçekleşen üçüncü ve son oturum olan Yabancı Dil Testi’ne (YDT) ise İngilizceden 218 bin 316, Arapçadan 5 bin 717, Almancadan 2 bin 849, Fransızcadan 1172, Rusçadan 760 kişi olmak üzere toplam 228 bin 814 aday katıldı. 

 

ÖSYM verilerine göre 17-23 yaş arasından yoğunlaşan aday başvurularında, en çok adayı 974 bin 521 başvuru ile Anadolu Liseleri oluşturdu. YKS'ye Final Eğitim Kurumları'nda hazırlanan öğrenciler önemli başarı elde ederken, derece yapan öğrencilerin yanı sıra kurum genelinde yakalanan başarı ortalaması da yüksek seyretti. 16 Temmuz’da açıklanan YKS sonuçlarına göre, Sayısal Yerleştirme Puanıyla Türkiye Birincisi Muhammed Emin Akyüz, Final Eğitim Kurumları’nda sınava hazırlandı.

İbrahim Taşel: “Final’de başarıyı kapsamlı bir yaklaşımla ele alıyoruz” 

Final Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Taşel, sonuçların ardından tüm öğrencileriyle gurur duyduklarını belirterek şunları söyledi: “Eğitim odaklı bakışımız ve 44 yıllık birikimimizle eğitime yaptığımız yatırımın başarılı sonuçlarını almanın kıvancı içindeyiz. Nitelikli eğitim ve başarı için yatırım ve kaynaklarımızı kapsamlı bir yaklaşımla ele alıyoruz. Uzmanlığımız olan eğitime odaklanarak, çocuklarımızı parlak bir geleceğe hazırlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Yükseköğretim tercihi, gençlerin tüm hayatını yönlendiren en önemli dönemeçlerden biri. Yeteneklerinin farkında, özgüvenli, geleceğe güvenle bakan nesiller en büyük hedefimiz”

 

Tercih sürecine yönelik olarak ise, “Biz Final olarak, başarıyı sadece sınav sonuçlarına indirgemiyoruz. Öğrencilerimizi hayata hazırlama misyonumuz tercihlerini doğru yapmaları ve kendilerini gerçekleştirmeye yaklaşma süreçlerine de titizlikle eğilmemizi gerektiriyor. ‘Hem yaşam hem sınav başarısı’ sloganımızla öğrencilerimizin elde ettiği sonuçları en iyi şekilde değerlendirmeleri için gelecek dönemde de yanlarındayız” dedi.

YKS tercihleri nasıl yapılacak?

 

ÖSYM'nin tercih takvimi ise henüz belli olmadı. Geçen sınav sonuçlarının 20 Temmuz'da duyurulduğu ve tercih işlemlerinin 27 Temmuz'da başladığı göz önünde bulundurulduğunda, bu yıl da benzer bir sürecin izlenmesi öngörülüyor.

 

YKS taban puanları 2024 için henüz açıklama yapılmadı. Bu seneye ait YKS taban puanları, üniversite yerleştirme işlemlerinin ardından netleşecek. ÖSYM YKS tercih kılavuzunu paylaşacak.

 

YKS tercihleri için adaylar kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM'nin internet sitesinden ya da ÖSYM Aday İşlemleri mobil uygulamasından T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle işlem yapacak. Adaylar, erişime açılan YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'na ÖSYM'nin internet sitesinden erişerek tercihlerini web üzerinden gerçekleştirecek.

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR