Dolar $
32.72
%-0.38 -0.12
Euro €
35.04
%-0.57 -0.2
Sterlin £
41.67
%-0.3 -0.12
Çeyrek Altın
4011.35
%0.23 9
SON DAKİKA
Bahar BÜYÜKAHISHA | Eğitim Çarşamba 26 Haziran 2024 11:44

FİNAL OKULLARI İYİLİK MECLİSLERİ TEK KULLANIMLIK PLASTİKLE MÜCADELE İÇİN KOLLARI SIVADI

Türkiye'nin 10 ilinden 14 Final Okulu öğrencileri, kurdukları İyilik Meclisleri ile plastiğe karşı mücadele başlattı. 11.000'e yakın öğrenci, aileleri, yakın çevreleri ve bulundukları kentteki çevreye duyarlı kesimler ve yerel yönetimleri harekete geçirerek 1 yılda 2.500 ton plastik atık toplamak hedefiyle yola çıktı.

Final Okulları İyilik Meclisleri tek kullanımlık plastikle mücadele için kolları sıvadı

Antalya, Ankara, Bursa, Batman, Diyarbakır, Elâzığ, İstanbul, Muğla, Ordu ve Samsun’da bulunan Final Okulları öğrencileri İyilik Meclisleri’ni tek bir çatı altında bir araya getirerek çevreye duyarlı bir sosyal sorumluluk projesi için harekete geçti.

 

Online olarak bir araya gelen öğrenciler önce kendi okullarında yaptıkları oylamanın ardından tüm okulların temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirdikleri fikir alışverişi sonunda da “Ülke çapında plastiğe karşı mücadele etmeye” karar verdiler.

 

Final Okulları'nın toplumsal fayda odaklı çalışmalarını aynı çatı altında buluşturan, Final İyilik Meclisi “Final Plastiğe Karşı” projesiyle kendi illerinde farkındalık çalışmaları başlattı. Plastik atıkların çevreye verdiği zarara dikkat çeken öğrenciler, bu zararı önlemeye yönelik çalışmaları hayata geçiriyor. 

 

Türkiye’nin 7 bölgesinden 14 okulda 11.000’e yakın öğrenci; çevre bilinci ve sürdürülebilirlik konusundaki farkındalıkları artırmak amacıyla başta yerel yönetimler ve illerindeki çevre dernekleri olmak üzere çeşitli kurumlarla da iş birliği yapıyor.

 

Final Okulları İyilik Meclisi Koordinatörü Gökçe Kart, “Final Öğrencileri Plastiğe Karşı” hareketinin yaklaşık 11.000 öğrencinin kararı ile başladığını belirterek, “Hareketin kendisi kadar, örgütleniş şekli de model olacak bir niteliğe sahip. Öğrenciler, meclisler aracılığıyla bir araya geldiler. Her bir okul yaptığı çalışmaları, diğer okul meclisleriyle paylaşarak deneyim aktarıyor. Son derece demokratik bir süreç işliyor. Öğrenciler, karar süreçlerine katıldıkları için faaliyetlerde de son derece aktif yer alıyor” dedi.

 

Öğrenciler, tek kullanımlık plastik kullanımını en aza indirmek için çevrelerindeki işletmeler, bireyler, okullar ve kafelerle de birlikte çalışıyor.

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR