SON DAKİKA
Turizm Pazar 29 Eylül 2024 09:29

FETHİYE THE TİMES'IN EN İYİ PLAJLAR LİSTESİNDE 3. SIRADA

İngiliz The Times gazetesinin, Muğla'nın Fethiye ilçesini ekimde plaj tatili için dünyanın en iyi destinasyonları arasında üçüncü sırada göstermesi, bölgedeki turizm sektöründe heyecan yarattı. Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, bu gelişmenin İngiliz turist sayısında önemli bir artış sağlayacağını belirtti.

Fethiye The Times'ın en iyi plajlar listesinde 3. sırada

Uysal, haberi sektör temsilcileri tarafından sevinçle karşılandığını ifade ederek, “Fethiye’nin doğası, tarihi ve plajlarıyla Avrupa'nın en güzel destinasyonu olabileceğine inanıyoruz. Bu haber, eylül ve ekim döneminde yurt dışından gelecek misafirlerimize ivme kazandıracak ve tesislerimizin doluluk oranlarını artıracaktır,” dedi. Fethiye’nin doğal güzelliklerinin yanı sıra sunduğu çeşitli aktivitelerle de dikkat çektiğine işaret eden Uysal, özellikle su sporları ve doğa yürüyüşleri gibi seçeneklerin tatilciler için cazip kıldığını vurguladı.

Bölgedeki İngiliz turistlerin, gelenlerin yüzde 60’ını oluşturduğunu vurgulayan Uysal, “İngiltere’de böyle bir haberin yayınlanması, gelecek yıllardaki erken rezervasyonlarımızı artıracaktır. Bu, sektör için 2025 yılına olumlu yönde etki edecek bir gelişme,” diye ekledi. Uysal, ayrıca, Fethiye'nin sunduğu kültürel zenginliklerin ve tarihi dokunun da İngiliz turistler için çekici hale geldiğini sözlerine ekledi.

Ölüdeniz Mahallesi’ndeki Kumburnu Plajı'nın işletme müdürü Burak Ardahan ise, bu haberi Fethiye ve Türkiye turizmi için gurur verici buldu. Ardahan “Özellikle İngiliz pazarında böyle bir yayının çıkması Fethiye için çok güzel. Fethiye, Ölüdeniz Kumburnu ve Belcekız plajlarıyla uluslararası tanıtımlarda Türkiye'nin gururu” şeklinde konuştu. Ardahan, plajın uluslararası standartlara uygun bir işletme olduğunu belirterek, bu tür haberlerin bölgelerinin uluslararası alanda daha fazla tanınmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

Bu yıl Avrupa’dan gelen turizm hareketinin, Avrupa Kupası ve olimpiyatlar nedeniyle biraz geç başladığını belirten Ardahan “Ancak sonrasında artarak devam etti. Muğla bölgesi İngiliz ağırlıklı olduğu için bu haber bizim için oldukça sevindirici,” dedi. Ardahan, Fethiye’nin sunduğu alternatif tatil olanaklarıyla birlikte, yerli ve yabancı turistleri daha fazla çekmeyi hedeflediklerini dile getirdi. 

Turizm sektörü temsilcileri, Fethiye'nin adının daha fazla duyulmasıyla birlikte, bölgenin gelişimine katkı sağlamasını umuyor.