Dolar $
33.58
%0.01 0
Euro €
36.71
%0.01 0
Sterlin £
42.92
%-0 -0
Çeyrek Altın
4291.65
%0.16 6.81
SON DAKİKA
DÜNYA Çarşamba 07 Ağustos 2024 18:25

"FED'DEN BÜYÜK BİR FAİZ İNDİRİMİ BEKLENMİYOR"

Kriz kahini olarak bilinen ekonomist Nouriel Roubini, hafta başında küresel piyasalarda yaşanan fırtınanın temel nedenlerinden biri olan ABD'de resesyon beklentisine ilişkin piyasanın aksi bir tahmin yaptı. Roubini, ABD ekonomisinde sert bir iniş sinyali olmadığını ve Fed cephesinden büyük bir faizi indirimi beklemediğini söyledi.

"FED'den büyük bir faiz indirimi beklenmiyor"

Ekonomist Nouriel Roubini, piyasanın ABD ekonomisinin sert bir inişe doğru gittiği ve Fed'in agresif faiz indirimi yapacağı fiyatlamasının fazla kötümser olduğu görüşünde.

Kriz kahini olarak bilinen Roubini Bloomberg TV'ye verdiği söyleşide, "Ekonominin yavaşladığına dair bazı önemli kanıtlar var, ancak verilerin yakın zamanda sert bir iniş yapacağımızı gösterdiğini sanmıyorum. Aksine, aslında ekonomide güç kazanan unsurlar var” diye konuştu.

Hafta başında ABD istihdam piyasasında belirgin bir yavaşlama olduğunu gösteren verilerin ardından piyasalarda Fed'in yıl sonuna kadar 100 baz puan civarında faiz indirimi yapacağı fiyatlaması belirmişti.

Roubini, söyleşisinde piyasaların resesyon konusunda geçmişteki bazı beklentilerinin de yanlış çıktığına vurgu yaptı.

Roubini, “Hisse senedi piyasasının son resesyonların üçte birini öngördüğünü söyleyebilirim. Aynı şey tahvil piyasası ve tersine dönmüş getiri eğrisi için de geçerli. Piyasa Fed konusunda bile yanıldı. Piyasalar ekonomide neler olup bittiği ve Fed'in ne yapacağı konusunda genellikle yanılıyor” diye konuştu.