Dolar $
34.03
%0.11 0.04
Euro €
38.05
%0.22 0.08
Sterlin £
45.06
%0.37 0.16
Çeyrek Altın
4509.98
%-0.2 -8.73
SON DAKİKA
iş bankası web
iş bankası mobil
İŞ DÜNYASI Salı 27 Ağustos 2024 02:39

FABRİKASIYLA BÖLGEYE SAĞLADIĞI KATKIYI SÜRDÜRÜYOR

Kahramanmaraş fabrikasını açtığı 2014 yılından bu yana bölgeden toplamda 1048 kişiyi farklı kademelerde istihdam eden ve son 5 yılda yerel üreticiden milyonlarca litre süt tedarik eden Golf Dondurma, yerel üreticilerin yanında olduğunu kanıtlıyor. Bugün üretim kapasitesini yüzde 30 artırarak 3 vardiyalı çalışma düzenine geçen Golf Dondurma, Kahramanmaraş'taki çalışan sayısını 220'ye çıkararak bölge istihdamına da sürdürülebilir şekilde destek olmaya devam ediyor.

Fabrikasıyla bölgeye sağladığı katkıyı sürdürüyor

Dondurma sektöründe 20 yılı aşkın süredir Türkiye’de lider yerli üretici kimliğiyle hareket eden Golf Dondurma, Bursa’daki fabrikasına ek olarak 2014 yılında açılan Kahramanmaraş fabrikasıyla da dondurma üretiminin kalbinden tüketiciye sesleniyor. Kahramanmaraş fabrikasının kurulmasından bu yana istihdam ve ürün temini noktasında şehre önemli katkılar sunan Golf Dondurma, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminin ardından da sosyal marka iradesiyle Kahramanmaraş’ta sağladığı yeni istihdam ile birlik, beraberlik ve dayanışmayı da pekiştiriyor. Firma aynı zamanda bölge üreticilerinden temin ettiği ürün miktarını da artırarak, bir yılı geride bırakan afet bölgesinin kalkınması ve deprem yaralarının sarılarak Türkiye’nin hızla kalkınması adına destek sunmaya devam ediyor.

2014’den bu yana yerel üreticiden süt temin ediyor

Depremin ardından kısa sürede yeniden aktif hale getirdiği fabrikasıyla dondurma üretimine devam ederek bölgede birlik ve dayanışmayla umudu yeşertmeyi amaçlayan Golf Dondurma yerel üreticiyle çalışmalarına ağırlık vererek kalkınmaya önemli bir destek sağladı. Fabrikanın açıldığı 2014 yılından bu yana bölge halkı ile dirsek teması halinde bulunan Golf Dondurma, depremden sonra Kahramanmaraş’taki çalışan sayısını 220 kişiye çıkartırken Golf Maraşım’ı da ürettiği Kahramanmaraş fabrikası için bölgedeki üreticilerden temin ettiği keçi ve inek sütü miktarını her geçen yıl arttırdı. Golf Dondurma bu sayede yerel üreticinin ayakta kalmasına da önemli bir katkı sundu.

Depremin ilk gününden bu yana süren destek

Kahramanmaraş’ta 2014 yılında hizmete aldığı fabrikasının tüm imkanlarını, 6 Şubat 2023’te yaşanan depremlerin ardından seferber eden Golf Dondurma, “Biz hep buradayız, çünkü biz buralıyız” sloganıyla birlik, beraberlik ve dayanışmayla yaraları sarma vizyonuyla hareket ediyor. Depremden sonra oluşturduğu, Golfkent adı verilen konteyner kent ile çalışanlarının barınma sorununun önüne geçen ve 2024’te de konaklama desteğini sürdüren Golf Dondurma, bölge halkının geleceğe daha umutla bakabilmesi adına istihdam artışı ve yerel tedarik ile Kahramanmaraş’ın yanında olduğunu kanıtlıyor.  Bunun yanı sıra sürdürülebilirlik politikaları çerçevesinde Sıfır Atık Yönetim Sistemi’ni kurarak T.C. Kahramanmaraş Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nden Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazanan Golf Dondurma üretimlerini sürdürülebilirlik odağında devam ettiriyor.