Dolar $
33.93
%0.12 0.04
Euro €
37.73
%0.06 0.02
Sterlin £
44.31
%0.18 0.08
Çeyrek Altın
4504.78
%0.07 3.05
SON DAKİKA
FİNANS Çarşamba 21 Ağustos 2024 14:54

EY VE RTC'DEN FİNANSAL DÖNÜŞÜM İŞBİRLİĞİ

Ernst & Young (EY), ERP sistemleriyle uyumlu teknoloji çözümleri geliştiren RTC ile şirketlere özellikle e-fatura, e-irsaliye, e-defter, e-mutabakat ve KDV beyannamesi gibi alanlardaki süreçlerinde verimlilik sunmak amacıyla işbirliği başlattı.

EY ve RTC'den finansal dönüşüm işbirliği

Şirketten yapılan açıklamaya göre, EY, işbirliği kapsamında RTC'nin teknolojileriyle EY'nin bilgi birikimini ve sektördeki derin uzmanlığını bir araya getirerek, şirketlerin finansal ve mevzuata uyum ihtiyaçlarını tek bir bulut platformu üzerinden yönetmesine olanak sağlayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen EY Türkiye Danışmanlık Bölümü Şirket Ortağı Füsun Patoğlu Cengiz, daha iyi bir çalışma dünyası oluşturma amacıyla şirketlere yenilikçi çözümler sunmaya devam ettiklerini belirterek, işbirliğiyle birlikte şirketlerin finansal ve mevzuata uyum ihtiyaçlarını tek bir bulut platformu üzerinden yönetmesine olanak tanıdıklarını aktardı.

Sadece bugünün zorluklarına yanıt vermekle kalmayıp aynı zamanda şirketleri geleceğe de hazırladıklarına dikkati çeken Cengiz, "Türkiye'de elde ettiğimiz başarı ve kazanılan bilgiler ışığında, küresel olarak benzer zorunlulukların ortaya çıktığı bir dönemde, bu işbirliğinin dünya çapında da büyük bir potansiyel taşıdığına inanıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu işbirliği, EY Türkiye ve RTC'nin inovasyon ve mükemmellik konusundaki ortak taahhütlerini yansıtıyor." ifadelerini kullandı.

- "EY ve RTC için büyük bir rekabet avantajı yaratacak"

EY Türkiye Vergi Bölümü Şirket Ortağı Serdar Altay da işbirliğinin aslında teknolojiyle uzmanlığın işbirliği olduğunu kaydederek, tüm alanlarda olduğu gibi vergiye uyum alanında da teknolojinin son derece önemli hale geldiğini belirtti.

Teknoloji sayesinde dünyanın en büyük şirketlerinin vergi mevzuatına uyum, finansal raporlama, finansal analiz ve beyanname/bildirim yükümlülüklerini günden güne artan bir şekilde tüm dünyada tek bir hizmet sağlayıcıyla yürütmeyi tercih ettiğine işaret eden Altay, "Bu hizmetlerin verilmesinde tüm farklı sistemlerle sorunsuz çalışabilen bir bulut platformu sunabilmek, EY ve RTC için büyük bir rekabet avantajı yaratacak." açıklamasını yaptı.

RTC Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Rıdvan Yiğit de Türkiye'deki ilk SAP OEM ortağı olarak, SAP BTP üzerine inşa edilmiş ve herhangi bir ERP sistemiyle sorunsuz bir şekilde entegre olan bir bulut platformu sunduklarını kaydederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"RTC olarak, EY ile gerçekleştirdiğimiz stratejik iş birliğiyle şirketlerin finansal raporlarını kolayca hazırlamasına, analiz etmesine ve tüm bunları tek bir bulut platformu üzerinden gerçekleştirmesine olanak tanıyoruz. Amacımız sadece mevzuatsal yükümlülük alanındaki gereksinimleri karşılamak değil, aynı zamanda bunu bir adım öteye taşıyarak şirketlere operasyonel verimlilik ve mevzuata uyum kolaylığı sağlamak. İş birliğimiz kapsamında, ileri teknolojilerle güçlendirilmiş platformumuzu EY'ın sektördeki derin uzmanlığı ile birleştirerek özellikle e-fatura, e-irsaliye, e-defter, e-arşiv ve KDV beyannamesi gibi kritik alanlarda şirketlere yenilikçi ve verimli çözümler sunacağız.”

ABONE OL