Dolar $
33.89
%0.01 0
Euro €
37.68
%-0.06 -0.02
Sterlin £
44.15
%-0.16 -0.07
Çeyrek Altın
4496.7
%-0.11 -4.93
SON DAKİKA
Mobilya - Dekorasyon Çarşamba 21 Ağustos 2024 09:09

EVLİLİK ORANLARINDA AZALMA YATAK SEKTÖRÜNÜ DE ETKİLEDİ

Evlilik oranlarında görülen azalma bu yıl yatak sektöründe de olumsuz etkiler yarattı. Geçtiğimiz yıla göre kıyasla bu yıl evlilik sezonunda yatak satışlarında yaklaşık yüzde 10 azalma görüldüğüne dikkat çeken Acme Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Batallı, sektöre görülen daralmaya rağmen Armis Yatak olarak yıllık hedeflerinin yüzde 55'ine ulaştıklarını söyledi. Çiftlerin yatak seçiminde fonksiyonelliğin önemli bir rol oynadığını belirten Batallı, depolama alanı sunan, ayarlanabilir başlıklar ve akıllı mobilyaların yoğun ilgi gördüğünü sözlerine ekledi.

Evlilik Oranlarında Azalma Yatak Sektörünü de Etkiledi

Türkiye’de her yıl 1 milyona yakın kişi evlenirken son yıllarda evlenme oranlarında görülen azalma, yatak sektörünü de etkiledi.

Geçtiğimiz yıla oranla bu yıl evlilik sezonunda yüzde 10’luk bir azalma görüldüğüne dikkat çeken Acme Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Batallı, “Evlilik sezonu için belirlenen satış hedefi, yatak sektöründe genellikle yıllık satış hedeflerinin önemli bir kısmını oluşturuyor. Sektördeki daralmaya rağmen, Armis Yatak olarak evlilik sezonuna özel hazırladığımız stratejiler, kampanyalar ve yenilikçi ürünlerle esnek seçenekler sunarak sezonu başarılı bir şekilde geçiriyoruz. Bizim için önemli olan, kullanıcı ihtiyaçlarına doğru şekilde yanıt verebilmektir. Yaz sezonunda, özellikle yazlık bölgelerde satışlarımızda belirgin bir artış bekliyoruz. Sürekli değişkenlik gösteren hammadde maliyetleri nedeniyle sektördeki fiyatlar da değişkenlik gösteriyor. Armis Yatak olarak, evlilik kampanyaları düzenleyerek müşterilerimizin bütçesine uygun ürünler sunuyoruz. Bu yıl için belirlediğimiz hedeflerin yüzde 55’ine şimdiden ulaştık. Yılın üçüncü ve dördüncü çeyreğini kapsayan dönemde de belirlediğimiz satışlara ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

“Depolama Alanı Sunan Yataklar Çiftlerin Gözdesi Oldu”

Yatağın artık evlilik alışverişi sırasında hediye olarak verilen bir ürün olmaktan çıktığını söyleyen Batallı, “Günümüzde tüketiciler, yatak seçimi konusunda daha bilinçli hale gelerek, ihtiyaçlarına ve vücut yapılarına uygun yatakları tercih etmeye başladılar. Fonksiyonellik, yatak seçimlerinde ilk kriterlerden biri olarak öne çıkıyor. Depolama alanı sunan yataklar, ayarlanabilir başlıklar ve teknolojiyle entegre edilmiş akıllı mobilyalar, tüketicilerin en çok tercih ettiği ürünler arasında yer alıyor. Özellikle çiftler, uyku kalitesini artırmak için ergonomik ve sağlık destekleyici yataklara yöneliyorlar. Bu bağlamda, lateks yataklar ve viskon içerikli kumaşlı yataklar sıklıkla tercih ediliyor. Fiyat elbette önemli bir kriter, ancak çoğu çift, kaliteyi ve uzun ömürlülüğü fiyatın önünde tutuyor. Çiftlerin seçimlerinde konfor ve estetik ön planda olduğu için fiyat faktörü genellikle ikincil sırada yer alıyor” açıklamasında bulundu.