SON DAKİKA
Mobilya - Dekorasyon Cumartesi 08 Temmuz 2023 16:31

EVLİLİK HAZIRLIKLARI YAPANLAR DEKORASYONDA ÇAĞDAŞ TASARIMLARI TERCİH EDİYOR

Bir mobilyadan daha fazlasını arayanlara "En Çok Sen" diyerek benzersiz tasarımlar sunan Enza Home, zengin koleksiyonu, birbirinden şık tasarımları ve kalitesiyle evlilik hazırlıkları yapanların da ilk tercihlerinden biri oluyor.

Evlilik Hazırlıkları Yapanlar Dekorasyonda Çağdaş Tasarımları Tercih Ediyor

Enza Home, müşteri tercihlerinden yola çıkarak evlilik hazırlıkları içinde olanların dekorasyonda tercihlerini ve en beğendikleri ürünleri açıkladı. Koltuk takımlarında şıklık ve rahatlık kadar fonksiyonelliğin de ön planda tutulduğunu söyleyen Enza Home Pazarlama Direktörü Evren Şen, özellikle robot süpürge kullanımının artması nedeniyle yüksek ayaklı modellerin tercih edildiğini belirtti. Köşe takımlarının da popülerliği koruduğunu anlatan Şen, evlerdeki ekstra yatak ihtiyacına cevap veren modellerin de beğenildiğini hatırlattı. Şen, şöyle devam etti: “Enza Home koleksiyonundaki modern ve şık tasarım çizgisini yüksek konforlu oturum yapısıyla buluşturan, gerektiğinde konforlu bir yatağa dönüşen Siano Yataklı Köşe Takımı, en çok tercih edilen modellerimiz arasında yer alıyor. Siano Yataklı Köşe Takımı’nın sandık özelliği ise ekstra depolama alanı ihtiyacına iyi bir çözüm oluyor. Yine en beğenilen modellerimizden biri olan Berta 3’lü Yataklı Koltuk, yalın tasarım çizgisi ile modern bir görünüme sahipken hızlı ve pratik bir koltuk genişletme mekanizması olan sırt atlatma mekanizması sayesinde ihtiyaç halinde kolayca konforlu bir yatağa dönüşebiliyor.”

 

Şen, yemek ve yatak odalarında modern ve zamansız tasarımların büyük ilgi gördüğünü söyledi. Doğallığın ön planda olduğu derin ahşap dokulu sıcak ceviz renk mobilyaların beğeni topladığını belirten Şen, “Özellikle büyük şehirlerde evlerin metrekareleri giderek küçüldüğü için açılır-kapanır masalar tercih ediliyor. Bu masalar alandan tasarruf sağlarken; kalabalık sofralar için ideal bir çözüm oluyor. Yatak odalarında ise 5-6 kapaklı dolaplar, bazalı yataklar ve dikiş uygulamalı başlıklar popüler. Dolapların üzerinde ayna uygulamaları, içerisinde ise aydınlatma kullanımı da artışta” dedi.

 

Modern tasarımlar tercih ediliyor

Enza Home koleksiyonunda en çok tercih edilen yatak ve yemek odası modellerinin modern çizgilere sahip Berta, dinamik bir tarza sahip Loreto ve çağdaş ve özgün bir stile sahip Pavia olduğunu anlatan Şen, ürünlere dair “Berta Yemek Odası’nın Enza Home için özel tasarlanan metal efektlerle zenginleştirilmiş tekstil dokulu yüzey kaplaması, antik bronz rengi metal kulpları ve seriyi bütünleyen natürel renk aynasıyla göz alıcı görünüyor. Berta Yatak Odası ise 260 cm hibrit kapaklı dolap modülünün yanı sıra 4, 5 ve 6 kapaklı olmak üzere dört farklı dolap alternatifiyle farklı büyüklükteki odalarda kullanılabiliyor. Tüm dolaplarda natürel renk ayna uygulaması, kullanıldığı alanlara derinlik katıyor. Loreto Yemek Odası, açık ceviz ve kırık beyaz renk kombinasyonu ile öne çıkan derin dokulu yüzeyler tasarıma özgün bir yorum katıyor. Loreto’nun profil detaylı konsol aynası seti, çok amaçlı çekmece bölümü ve dekoratif raflarıyla estetiği fonksiyonellikle buluşturuyor. Loreto Yatak Odası’nın dolap kapaklarında kullanılan natürel ayna uygulaması yatak odalarına şık bir derinlik hissi katıyor. 2 farklı yükseklikte şifonyer, kapaklı ya da sürgülü olmak üzere 5 farklı dolap alternatifi ise zengin kombinasyonlar yapabilmeye fırsat sunuyor. Pavia Yemek Odası’nın mermer görünümlü desen uygulaması tasarımın modern duruşu zenginleştiriyor. 2 farklı ölçüde şifonyer ve 3 farklı ölçüde dolap alternatifine sahip Pavia Yatak Odası, 5 ve 6 kapaklı dolaplarda pantolonluk kullanımı, şifonyer modülünde çekmece iç bölümlendirme uygulamasıyla fonksiyonelliğin de altını çiziyor.”

                                 

Sehpalarda metal ayaklı modeller ön planda

Bir evin olmazsa olmazı şüphesiz sehpalar. Evlilik hazırlıkları için Enza Home’u seçenlerin modern çizgilere sahip orta sehpaları tercih ettiğini belirten Evren Şen, şunları söyledi: “Tercihlerde renk olarak gri ağırlıktayken; orta sehpalarda dikdörtgen, yan sehpalarda ise yuvarlak formdaki modeller öne çıkıyor. Metal ayaklı modeller ise beğeni topluyor. En çok satan modellerden biri olan Livia Sehpa, siyah metal ayak formuyla çağdaş estetiğini zenginleştiriyor. Küçük orta sehpanın lacivert renkli lake boyalı üst yüzeyi bulunduğu ortama göz alıcı bir zarafet katarken, büyük orta sehpanın lake boyalı gri renkli yüzeyi ise yalın bir tarz sunuyor. Yan Sehpa ise siyah-beyaz renk karışımlı cam üst yüzeyiyle fark yaratıyor.”

 

Aydınlatmada modern çizgiler, halılarda gri renk popüler

Bir evin dekorasyonunu tamamlayan en önemli unsurlardan birinin aydınlatma olduğunu hatırlatan Enza Home Pazarlama Direktörü Evren Şen,  evlilik hazırlıkları içinde olanlar aydınlatmada da modern modelleri tercih ettiğine dikkat çekiyor. Abajur ve lambaderlerde pirinç detayı öne çıkarken; metal gövdelerin ağırlıkta olduğunu söyleyen Şen, kolay temizlik için abajur şapkalarında silinebilir kumaşlı olanların ilgi çektiğini belirtti. Şen, “Zamansız bir şıklığa sahip, siyah ve beyazın uyumunu özel bir tasarımla buluşturan Sole Aydınlatma Serisi ile metalin yalın ve şık etkisini modern tasarım çizgisiyle yorumlayan Alice Aydınlatma Serisi en çok satan modellerimiz arasında yer alıyor. Halılarda ise yumuşak dokulu, renklerin canlı göründüğü halıları tercih ediliyor. Gri renk öne çıkarken; neme, küfe ve su bazlı lekelere karşı dayanıklılık halılar isteniyor. Bu çerçevede Enza Home koleksiyonunda en beğenilen modelleri Leon, Amorf ve Bled…   Leon Halı, zamansız ve modern bir tasarıma sahip. Özel iplik yapısının sağladığı parlak ve yumuşak dokusuyla dikkat çekiyor. Güneş ışığına, rutubet ve aşınmaya karşı dayanıklılığıyla da uzun yıllar keyifle kullanım imkanı sunuyor. Belirgin ve canlı renkleri, yumuşak dokusuyla dikkat çeken Amorf Halı, uzun yıllar boyunca yüksek konfor sunuyor. Çağdaş tasarımı ve yalın renk harmonisiyle son derece zarif görünen Bled Halı ise farklı dekorasyon tarzlarına uyum sağlayabilen tasarımıyla öne çıkıyor. Ayrıca neme, küfe ve su bazlı lekelere karşı dayanıklılığı ve kolay temizlenme özelliğiyle dikkat çekiyor.”