Dolar $
32.9
%0.18 0.06
Euro €
35.33
%0.59 0.2
Sterlin £
41.66
%0.19 0.08
Çeyrek Altın
4030.15
%0.41 16.43
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Tarım ve hayvancılık Çarşamba 12 Haziran 2024 15:00

EVCİL HAYVANINIZ BAYRAMA HAZIR MI?

Sektörün en büyük fuarı olan Petzoo Eurasia organizatörü Ulusal Fuarcılık Genel Müdürü Selçuk Çetin, bayram öncesi evcil hayvanlar için alışveriş, kuaför, pet konaklama hizmetlerinde yoğun bir talep artışı yaşandığını açıkladı.

Evcil hayvanınız bayrama hazır mı?

Yaklaşan bayram, sadece insanlar için değil, tatilde onlarla daha çok vakit geçirme imkanı yarattığı için evcil hayvanlarımız için de önemli. Bayram, ailece sevdiklerimizle bir arada olmak demek. Evcil hayvanlarımız da neredeyse ailemizin bir parçası. Teknolojinin getirdiği yenilikler, evcil hayvan sahiplerinin yaşamlarını kolaylaştırmanın yanı sıra evcil hayvanlarımızın yaşam kalitesini ve sağlığını geliştirerek konforlu yaşam süresini de artırıyor. Son yıllarda evcil hayvanlara dair ürün ve hizmetler gelişti ve çeşitlilik kazandı. Evcil hayvanların sağlığı, mutluluğu ve konforu için tasarlanmış birçok ürün ve hizmet piyasaya çıkıyor. Bayram, yıldönümü, doğum günü benzeri özel günlerden önce evcil hayvanınız için birçok bakım önerisi ve hediye seçeneği mevcut.

Sektörün en büyük fuarı olan Petzoo Eurasia organizatörü Ulusal Fuarcılık Genel Müdürü Selçuk Çetin, “Pet kuaförlüğünde küçük ırk tıraşlar 2500 ila 3500 arasında değişirken büyük ırklarda rakamlar tüy ve tıraş süresine göre değişiklik gösteriyor. Pet otelde konaklamanın günlük maliyeti ise 2000TL civarında” dedi.

“Evcil Hayvanlara Dair Her Şey” Petzoo Fuarında

Türkiye evcil hayvan sektöründeki en büyük organizasyon, Uluslararası Evcil Hayvan Ürün, Malzeme ve Aksesuar Tedarikçileri Fuarı (Petzoo) 9-12 Ekim 2024 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Evcil hayvan ürün ve hizmetleri sektörünü bir araya getiren fuar 2023 yılında yerli ve yabancı yaklaşık 50 bin ziyaretçi ağırladı.

Kedi, köpek, kuş, balık başta birçok farklı evcil hayvan türü için en güncel ürün ve hizmetlerin sergilendiği Petzoo fuarında, evcil hayvan sahiplerinin ihtiyaç duyabileceği her şeyi bir arada bulmak mümkün. Fuarda mama, yem, oyuncak, kuaför, bakım ürünleri, sağlığı destekleyici ürünler, kedi kumu, akvaryumlar, temizlik malzemeleri, evcil hayvanlar için tasarlanmış kıyafetler, aksesuarların yanı sıra hayvanlara özel konaklama, kuaförlük, bakım, ulaşım gibi hizmetler benzeri geniş bir ürün yelpazesi ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Ayrıca fuar boyunca, alanında uzman konuşmacıların katılımıyla düzenlenen seminerlerde evcil hayvanlarımız hakkında doğru sandığımız yanlışlar, yapılan hatalı uygulamalar, bakımları hakkında püf noktaları, güncel bilgiler ve çeşitli öneriler paylaşılıyor. Pet otelleri iç dekorasyon ihtiyaçları için her türlü alternatif fuarda bulunabilir. Sevimli dostlarımızın tüy, cilt, tırnak ve ağız bakımları ile ilgili pet kuaförleri için pet şampuanları, tüy kurutma makineleri, tıraş makineleri, tıraş ve tırnak makasları, taraklar gibi temel ekipmanlar da fuarda sergilenecek.

Ulusal Fuarcılık Genel Müdürü Selçuk Çetin “Türkiye'de yaklaşık 10 evden birinde evcil hayvan besleniyor. Türkiye genelinde yaklaşık 10 bin pet mağazası ve 5000 pet kliniğinin yanı sıra hayvan çiftlikleri, barınaklar ve pet otelleri faaliyet gösteriyor. Küresel evcil hayvan ürün, malzeme ve aksesuar sektöründe son 5 yılda % 150'lik büyüme kaydedildi. Günümüzde evcil hayvanlara dair her türlü ürün ve hizmet Türkiye’de üretilebiliyor. Türkiye’de evcil hayvan ürünleri sektöründe son yıllarda açılan mağaza ve klinik sayısının yanı sıra ürün ve hizmet çeşitliliği de büyük artış gösterdi.” dedi.

Evcil hayvan sahipleri bayrama hazırlanıyor, sevimli dostlarımız için bazı ürün ve hizmetler

Beslenme: Evcil hayvanınız ile bayramda ikramları, yiyecekleri, artanları paylaşmayın. Unutmayın ki her canlının farklı fizyolojisi vardır. Dolayısıyla insanlar için üretilen bazı yiyecekler evcil hayvanlar için zararlı olabiliyor. Ödül mamaları onları yeterince mutlu edecektir. Doğal içeriklerle onlar için özel olarak hazırlanan besleyici ve lezzetli mamalar, evcil hayvanlarınızın sağlığını destekler, tüylerine parlak ve sağlıklı bir görünüm kazandırır.

Su: Özellikle sıcak yaz günlerinde hayvanlar için su hayati öneme sahiptir. Suyunu sık sık değiştirmek, mümkünse bir süre bekletilmiş su kullanmak, su kabını da sık sık temizlemek, Bakteri ve kir benzeri oluşumları engeller.

Sosyalleşme: Tanımadıkları, daha önce hiç görmedikleri misafirlerinizin ilk karşılaşmalarında evcil hayvanlarınızla yoğun temaslarından sakının, evcil hayvanlarınız bu tarz ani bir yaklaşımda kaygı ve stres yaşayabilir. Misafirlerinizin bulunduğu ortama evcil hayvanlarınız yavaş yavaş ve kendi tercihleriyle dahil olmalıdır.

Oyuncaklar:Tatilde evcil hayvanların eğlenceli vakit geçirirken aynı zamanda egzersiz yaparak formda kalmalarını ve enerjisini atmasına yardımcı olacak dayanıklı oyuncak ürünleri değerlendirin. Bu oyuncaklar onların hem zihinsel hem de fiziksel olarak dayanıklılığını arttıracak, güçlendirecek ve kilo-yağ oranını dengelenmesine yardımcı olacaktır.

Evcil hayvan otelleri: Bayram tatilinde şehir dışına çıkmayı planlıyorsanız ve evcil hayvanınızı yanınıza alamayacaksanız onları güvenle bırakabileceğiniz oldukça konforlu konaklama tesisleri bulabilirsiniz. Evcil hayvanlar için özel olarak tasarlanmış evcil hayvan otellerinde uzman veterinerler ve alanlarında eğitimli personel tarafından çeşitli hizmetler sağlanıyor.

Tıraş, tüy kesimi (Pet grooming):Her evcil hayvanın ırkına, cinsine, tüy kalitesine göre özel bir tıraş tekniği uygulanmalıdır. Pet grooming denilen bu alanda özel eğitimler, seminerler, konferanslar düzenleniyor. Pet kuaförleri, sahibini bilgilendirerek, sahibinin de talepleri doğrultusunda tüylü dostlarımızın tüylerini modaya uygun şekilde keserek evcil hayvanınızın rahat etmesini sağlayabilir.

Tırnak bakımı: Evcil hayvanlarımızın tırnakları düzenli olarak törpülenmeli yada kesilmeli. Evcil hayvanlarınızın size veya eşyalara zarar vermesini önlediği gibi onların sağlığı ve görünümüne de katkı sağlar.

Kozmetik ve bakım ürünleri: Evcil hayvanlar için üretilen, tüylerin daha canlı, parlak ve sağlıklı olmasını sağlayan ürünler, parfümler, kremler, ağız kokusunu önleyen spreyler, hijyen ürünleri gibi bir çok bakım ürünü var.

Kıyafet ve aksesuarlar: Tasma, ayakkabı, fular, şapka benzeri renkli aksesuarlar evcil hayvanınıza şık ve eğlenceli bir görünüm kazandırabilirsiniz. Şehir dışına çıkarken evcil hayvan sahiplerinin dostlarını yanında götürebilmesi için konforlu seyahat çantaları piyasada kolayca bulunabiliyor. Bu alanlarda birçok özel tasarım mevcut.

Fotoğraf albümü ya da poster: Evcil hayvan sahipleri bol bol fotoğraflara sahiptir. Cep telefonunuzla çekilmiş sosyal medyada kullandığınız içerisinde evcil hayvanınızın olduğu fotoğraflardan bir albüm ya da bir poster yaparak anılarınızı ölümsüzleştirebilirsiniz.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR