SON DAKİKA
İŞ DÜNYASI Çarşamba 11 Eylül 2024 02:59

EV VE MUTFAĞA DAİR BİNLERCE ÜRÜN VİTRİNE ÇIKIYOR

Dünyanın en büyük fuar organizatörü Informa Markets'in düzenleyeceği 34. Uluslararası Ev ve Mutfak Eşyaları Fuarı Zuchex'te geri sayım başladı. 5 kıtadan 45 bin ziyaretçi beklenen Zuchex 2024, 19 Eylül'de Tüyap Beylikdüzü'nde kapılarını açacak. Informa Markets'in sahip olduğu sektörel "know-how"un, Zuchex katılımcıları için eşsiz fırsatlar sunacağını vurgulayan Fuar Direktörü Funda Kunduz, "Sektörün fuardan ortalama 2 milyar dolarlık bir ticaret beklentisi var. Sayıları 1.500'ü aşan katılımcı markalarımız, Sofra ve Mutfak Eşyaları, Pişirme Ekipmanları, Plastik Ev Eşyaları / Bahçe Aksesuarları, Ev Gereçleri, Dekoratif Ev ve Mutfak Eşyaları ile Elektrikli Ev Aletleri kategorilerinde en yeni tasarımlarını bir arada sergileyecek. Zuchex ziyaretçileri de, en zengin ürün çeşidini, en avantajlı fiyatlarla tedarik edebilecekler" dedi.

Ev ve mutfağa dair binlerce ürün vitrine çıkıyor

Alanında dünyadaki en büyük üç ticaret fuarından birisi olan Uluslararası Ev ve Mutfak Eşyaları Fuarı Zuchex, 14 salon ve toplam 100 bin metrekare alanda gerçekleşecek. 19-22 Eylül tarihlerinde Tüyap Beylikdüzü’nde ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanan fuar için geri sayım başladı. Ev ve mutfağa dair binlerce ürünün bir arada sergileneceği Zuchex, sektörün geleceğini şekillendirecek ilham verici bir dizi etkinliğe de ev sahipliği yapacak. 

Informa Markets’in sürdürülebilirlik zincirine Zuchex de dahil oldu

Dünya genelinde düzenlediği tüm fuarlarda sürdürülebilirlik ilkesini ön planda tutan Informa Markets, Türkiye’deki organizasyonlarında da bunu sürdürüyor. Firmanın sürdürülebilirlik zincirinin en yeni halkası Zuchex oldu. “Sürdürülebilirliğin ziyaretçilerimiz ve katılımcılarımızın yanı sıra bir bütün olarak sektörümüz için giderek daha önemli hale geldiğini biliyoruz” diyen Funda Kunduz, Informa Markets’in “Çevre Dostu Stand” uygulaması kapsamında Zuchex katılımcılarını tek kullanımlık stantlardan uzaklaşmaya teşvik ettiklerini söyledi. Kunduz; “Fuarımızın sürdürülebilirliğine olan bağlılığımızın bir parçası olarak, alanda kullanılan elektriğin %100'ü yenilenebilir kaynaklardan üretiliyor. Zuchex olarak karbon ayak izimizi önemli ölçüde azaltıyoruz” dedi. 

ZuchXTalks’ta “E-Ticaret, E-İhracat, Dijital Dönüşüm, Gelecek Trendleri ve Yapay Zeka” konuşulacak

Zuchex kapsamnda geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve katılımın ücretsiz olduğu ZuchXTalks etkinlikleri bu yıl da tekrarlanıyor. Fuar boyunca 4 panel ve 7 seminerde 22 konuşmacıya ev sahipliği yapacak ZuchXTalks’ın ilk gün konu başlığı E-Ticaret ve Dijital Dönüşüm olacak. Etkinliğin ikinci gününde Trend Seminerleri ile Züccaciye’de Yapay Zeka ve Yenilikçi Teknolojiler konuşulacak. ZuchXTalks’ın son günü ise uzmanlar, E-İhracat ve Global Pazarlara Açılım’ı anlatacak. 

Türk firmaların yanı sıra, Çin’den Hindistan’a kadar dünyanın farklı ülkelerinden 1.500’ün üzerinde marka Zuchex’teki yerini aldı

Türkiye’nin lider markalarının yanı sıra yurt dışından da çok sayıda firma Zuchex 2024’te boy gösterecek. Çin’in pavilyon olarak yer aldığı fuara Almanya, Portekiz, Birleşik Arap Emirlikleri, Pakistan ve Suudi Arabistan bu yıl ilk defa katılım gösteriyor. Ayrıca İtalya, Polonya, Ürdün, Lübnan, Mısır, Tunus, Fas, Azerbaycan ve Hindistan’dan da katılımcıların olduğu Zuchex 2024’te, 1.500’ün üzerinde marka yeniliklerini sergilemeye hazırlanıyor.