Dolar $
32.99
%0.12 0.04
Euro €
35.28
%-0.08 -0.03
Sterlin £
41.78
%-0.19 -0.08
Çeyrek Altın
4021.2
%-0.11 -4.45
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | DÜNYA Pazar 16 Haziran 2024 08:00

EUROPOL GÜNEY AMERİKA'DAN UYUŞTURUCU SEVKİYATI YAPAN BALKAN KARTELİNİ ÇÖKERTTİ

İspanya'da Guardia Civil tarafından yürütülen dört yıllık soruşturmanın ardından sekiz ton kokain ele geçirildi ve 40 kişi tutuklandı.

Europol Güney Amerika'dan uyuşturucu sevkiyatı yapan Balkan kartelini çökertti

Güney Amerika'dan Avrupa'ya Batı Afrika ve Kanarya Adaları üzerinden büyük miktarlarda uyuşturucu ticareti yapan bir suç şebekesini hedef alan dört yıllık uluslararası polis operasyonu sonucunda kırk kişi tutuklandı ve sekiz ton kokain ele geçirildi.

İspanya'nın Guardia Civil gücü tarafından yönetilen ve Europol'ün operasyonel görev gücü tarafından koordine edilen uzun soluklu soruşturma, bir Balkan kartelinin Kolombiya, Brezilya ve Ekvator'dan AB ülkelerine kokain kaçırmak için Batı Afrika ve Kanarya Adaları'ndaki lojistik merkezleri kullandığını ortaya çıkardı.

Uyuşturucu Avrupa'ya ulaştıktan sonra Belçika, Hırvatistan, Almanya, İtalya ve İspanya'daki taşıma merkezleri kullanılarak kıta genelinde dağıtılıyordu.

Europol tarafından yapılan açıklamada, uyuşturucu kaçakçılığı örgütünün liderlerinin geçici olarak Türkiye ve Dubai'de bulundukları belirtildi.

Europol "Bu ağa yönelik soruşturmalarda önemli bir tehdit tespit edildi: suç aktörlerinin yakın işbirliği yapma ve büyük ölçekli uyuşturucu kaçakçılığı operasyonlarını kolaylaştırmak için suç ortaklarını uzun vadeli olarak konumlandırma becerisi." diyerek örgüt "Buradan suç ağının kontrol ve komuta merkezlerini işletiyorlardı" dedi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR