Dolar $
33.13
%-0.03 -0.01
Euro €
35.83
%-0.13 -0.04
Sterlin £
42.33
%-0.79 -0.34
Çeyrek Altın
4240.92
%-0.65 -27.39
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | DÜNYA Çarşamba 31 Temmuz 2024 15:00

EURO BÖLGESİ EKONOMİSİ ALMANYA'NIN YÜZDE 0,1 KÜÇÜLMESİNE RAĞMEN 2. ÇEYREKTE %0,3 BÜYÜDÜ

Avrupa Birliği İstatistik Ofisi'nden Salı günü gelen flaş rakamlar, Almanya'nın daralmasına rağmen Euro Bölgesi ekonomisinin 2024'ün ikinci çeyreğinde yüzde 0,3 ile beklenenden daha fazla büyüdüğünü gösterdi.

Euro bölgesi ekonomisi Almanya'nın yüzde 0,1 küçülmesine rağmen 2. çeyrekte %0,3 büyüdü

Verilere göre bölgenin gayrisafi yurtiçi hasılası Haziran ayı sonuna kadar olan üç aylık dönemde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0.3 arttı. İlk çeyrek GSYH, bu yılın başlarında açıklanan ilk okumaya göre değişmeyerek yüzde 0,3 olarak teyit edildi.

Bu yılın başlarında açıklanan revize rakamlara göre, GSYH yılın üçüncü ve dördüncü çeyreğinde daraldığı için Euro Bölgesi 2023'ün ikinci yarısında teknik resesyona girdi.

Günün erken saatlerinde açıklanan veriler, Euro bölgesinin en büyük ekonomisi Almanya'nın ikinci çeyrekte, yüzde 0,1 büyüme beklentilerine karşın, beklenmedik bir şekilde yüzde 0,1 küçüldüğünü gösterdi.

Avrupa Birliği istatistik ofisine göre Almanya, Haziran sonuna kadar olan üç aylık dönemde GSYH'si düşen dört ülkeden biri oldu. Letonya, İsveç ve Macaristan daralma kaydeden diğer üç ülke oldu.

Ifo'nun anket başkanı Klaus Wohlrabe Çarşamba günü yayınladığı bir notta Alman ekonomisinin “krizde sıkışıp kaldığını” ve üçüncü çeyrekte de fazla bir iyileşme beklenmediğini söyledi.

Bu arada İrlanda ikinci çeyrekte yüzde 1,2 ile en büyük büyümeyi kaydetti. İstatistik ofisinden Salı günü yapılan açıklamaya göre aynı dönemde Euro bölgesinin ikinci büyük ekonomisi Fransa'nın GSYH büyümesi yüzde 0.3 olarak kaydedildi.

Euro bölgesi için enflasyon rakamları Çarşamba günü açıklanacak. Bu haftanın yeni Euro bölgesi verileri, Avrupa Merkez Bankası'nın bu ayın başındaki toplantısında faiz oranlarını değiştirmemesinin ve Eylül ayında bir indirim seçeneğinin “sonuna kadar açık” olduğunu söylemesinin ardından geldi.
 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR