Dolar $
32.87
%0.08 0.02
Euro €
35.25
%-0.02 -0
Sterlin £
41.58
%-0.15 -0.06
Çeyrek Altın
4020.19
%0.45 17.73
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | SPOR Pazartesi 24 Haziran 2024 15:00

EURO 2024'TE ÇİN MENŞELİ HEDİYELİK EŞYALARA YOĞUN İLGİ

Almanya'da devam eden 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024), dünya genelinde yeni bir futbol rüzgarı estirerek futbolseverlere işitsel ve görsel bir ziyafet sundu. Futbolseverlerin maçları izlemek için kullandıkları eşyalar ile şampiyonaya ilişkin hediyelik eşyaların çoğunu Çin menşeli ürünler oluşturdu. Özellikle bu ürünler, Almanya'da talep patlaması yaşıyor.

EURO 2024'te Çin menşeli hediyelik eşyalara yoğun ilgi

Almanya’da devam eden 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024), dünya genelinde yeni bir futbol rüzgarı estirerek futbolseverlere işitsel ve görsel bir ziyafet sundu. Futbolseverlerin maçları izlemek için kullandıkları eşyalar ile şampiyonaya ilişkin hediyelik eşyaların çoğunu Çin menşeli ürünler oluşturdu. Özellikle bu ürünler, Almanya’da talep patlaması yaşıyor.

Berlin ve Stuttgart gibi EURO 2024 maçlarının düzenlendiği Almanya kentlerinde çok sayıda hediyelik eşya mağazası açıldı. Özellikle Berlin’in sembolik yapısı olarak bilinen Brandenburger Tor’un yakınında, futbolseverlerin sıkça uğradıkları bir hediyelik eşya mağazası bulunuyor. Mağazada, başta EURO 2024 olmak üzere, futbol temalı tüm hediyelik eşyaları bulmak mümkün. 

Öte yandan, Almanya’da faaliyet gösteren online alışveriş platformlarında da EURO 2024’ün heyecanını yakından hissetmek mümkün. Platformlardan birinin sahibi Teike basına verdiği demeçte, kendi alışveriş platformunda son birkaç haftada futbola ilişkin eşyaları arama ve satın alma hacminin gözle görülür derecede arttığını belirtti.

Ayrıca mal çeşitliliğinin yanı sıra hem kaliteli hem de uygun fiyatlı Çin menşeli ürünlerin müşterilerin beğenisini kazandığını vurguladı. Teike, bayrak, tişört ve şapka gibi eşyaları futbolseverlerin satın almasını beklediklerini belirterek, bu ürünlerin temel olarak Çin’de üretildiğini kaydetti. Uzun süredir ticaretle uğraştığını ve birçok Çinli ortağı olduğunu ifade eden Teike, ihtiyaç duydukları ürünleri Çinli ortaklarının çok kısa sürede tedarik edebildiklerini söyledi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR