SON DAKİKA
FİNANS Çarşamba 02 Ekim 2024 02:06

ETKİ YATIRIMI FORUMU'NDA BİR YATIRIM TERCİHİ OLARAK ETKİ KONUŞULACAK

Etki Yatırımı Forumu: Bir Yatırım Tercihi Olarak "Etki" temasıyla EYDK ve MAXİS Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş. iş birliğiyle 8 Ekim'de düzenlenecek. Yatırım ve finans dünyasının önde gelen isimlerinin, yatırımcıların, girişimcilerin ve uzmanların bir araya geleceği etkinlikte , iş dünyasında 'etki' dönüşümünün nasıl şekillendiği konuşulacak.

Etki Yatırımı Forumu'nda Bir Yatırım Tercihi Olarak Etki konuşulacak

Etki Yatırımı modelini Türkiye'de yaygın, sürdürülebilir ve kapsayıcı bir yatırım seçeneği haline getirmeyi hedefleyen EYDK, üye kurumlarıyla iş birliği halinde farklı sektör ve yatırım alanlarında "Etki"nin izdüşümüne odaklanan Etki Yatırımı Forumu etkinlik serisine MAXİS Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş. iş birliğiyle devam ediyor.

Yatırım ve finans dünyasının önde gelen isimleri, yatırımcılar, girişimciler ve uzmanlar, 8 Ekim 2024 Salı günü MAXİS Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş. ev sahipliğinde İş Kuleleri İstanbul'da düzenlenecek Etki Yatırımı Forumu: Bir Yatırım Tercihi Olarak 'Etki' etkinliğinde bir araya gelerek, iş dünyasında 'etki' dönüşümünün nasıl şekillendiğini derinlemesine ele alacaklar.

Etkinlik kapsamında, Türkiye Yeşil Finans Projesi ile sürdürülebilir finansman olanakları ve yeşil dönüşüm süreçleri için yaratılan finansal kaynaklar incelenirken; inovasyon ve teknolojinin iş dünyasına getirdiği fırsatlar değerlendirilecek. Küresel etki ekosistemindeki gelişmeler ve bu gelişmelerin Türkiye'ye yansımaları paylaşılacak. Bununla birlikte, iş dünyasının önemli unsurlarından biri haline gelen Etki Ölçümü ve Yönetimi süreçleri üzerine detaylı bir oturum gerçekleştirilecek. Arya VC'nin kadın yatırımcılar ve girişimciler için sunduğu yeni fırsatlar ve Türkiye'nin ilk etki fonu olan Founder One'ın faaliyetleri mercek altına alınacak. 

İklim krizi, toplumsal eşitsizlikler ve diğer küresel zorluklar, iş dünyası ve yatırım alanında köklü bir dönüşümü zorunlu hale getiriyor. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'na (SKA) ulaşmak, yalnızca hükümetlerin ve sivil toplumun çabalarıyla mümkün olamayacak kadar geniş kapsamlı bir mücadeleyi gerektiriyor. Bu noktada, finansal kaynakların doğru yönlendirilmesi büyük bir önem taşıyor. Etki Yatırımları, yatırım ve finans modelleri için yeni bir kapı aralayarak toplumsal ve çevresel sorunlarının çözümü için yeni bir kaynak yaratma fırsatı sunuyor. Yalnızca finansal getiri değil, aynı zamanda pozitif sosyal ve çevresel fayda sağlamayı hedefleyen bu yatırımlar, iş dünyasında köklü bir değişimi tetikliyor. Şirketler, kurumlar ve bireysel yatırımcılar, Etki Yatırımları sayesinde hem sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlarken hem de geleceğin ekonomisine yön verme potansiyeline sahip oluyorlar. İş dünyasının geleneksel kâr odaklı yapısından uzaklaşıp hem gezegenimize hem de topluma fayda sağlayan yatırımların önünü açmak, yeni fırsatlar yaratmanın yanı sıra bu küresel zorluklarla başa çıkmada kritik bir araç haline geliyor.

 

Etki ekosistemine yön veren kurum ve kuruluşlardan konuşmacıların, özel sektör ve finans kurumlarından temsilcilerin yer alacağı Etki Yatırımı Forumu: Bir Yatırım Tercihi Olarak “Etki”, Etki Yatırımı, finans ve iş dünyasındaki yeşil dönüşüm konusunda farkındalığın artırılması ve yeni iş birliklerin kurulması için fırsatlar sunacak.