ETİM SANAYİNİN REKABET GÜCÜNE KATKI SAĞLIYOR
ETİM, kuruluş misyonu doğrultusunda KOBİ'lere AR-GE hizmeti sunarak, yenilikçi mühendislik yaklaşımlarıyla ülke sanayisine katma değer sağlamayı ve paydaş şirketlere rekabet avantajı kazandırıyor
Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nin (EOSB) gelecekteki hedeflerini belirleyen Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, kentin ekonomik vizyonunu yüksek teknoloji ve katma değeri yüksek ürünler üzerine inşa ettiklerini vurguladı. Küpeli, bu doğrultuda ETİM'in sahip olduğu ileri teknolojik altyapının, özellikle KOBİ’lerin teknolojik dönüşümüne büyük katkı sağladığını ifade etti.
KOBİ’LERE AR-GE HİZMETİ
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonunun ortak mali iş birliği kapsamında yaklaşık 4 milyon Euro proje hibesiyle hayata geçirilen Eskişehir Tasarım ve İnovasyon Merkezi (ETİM), Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde (EOSB) 1100 metrekare kapalı alanda atölye ve ofis bölümleriyle hizmet veriyor. ETİM, kuruluş misyonu doğrultusunda KOBİ’lere AR-GE hizmeti sunarak, yenilikçi mühendislik yaklaşımlarıyla ülke sanayisine katma değer sağlamayı ve paydaş şirketlere rekabet avantajı kazandırıyor.
ATAP A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Saraç, ETİM’in Eskişehir’deki rekabet gücüne ve gelişme potansiyeline sahip sektörlere destek sunduğunu aktararak, “Raylı sistemler, havacılık, beyaz eşya, otomotiv ve makine-metal gibi alanlarda ileri düzey teknolojik çözümler üretiyoruz. Sahip olduğu makine ve teknoloji altyapısıyla üretim öncesi hazırlık ve ardıl operasyonlarla entegre üretim ve tasarım sistemini birleştiren ETİM, KOBİ’lerin ihtiyaç duyduğu tasarım, analiz, tersine mühendislik ve prototip üretimi hizmetlerini sunuyor” dedi.
ÜNİVERSİTE İLE İŞBİRLİĞİ
Üniversite-sanayi iş birliklerine önem veren merkezin akademik çalışmalara da altyapısıyla destek sağladığını vurgulayan Saraç, “Fikir aşamasından son ürüne kadar KOBİ’lere ve girişimcilere, fikri mülkiyet haklarını güvence altına alarak yenilikçi fikirlerini hayata geçirme sürecinde yol arkadaşlığı yapan ETİM, sunduğu kapsamlı mühendislik hizmetleri sayesinde iki ulusal patent tescili ve bir faydalı model tescili almayı başardı. Uluslararası tescil süreçleri de devam eden ETİM, ayrıca sanayi, üniversite ve girişimcileri yeni iş birlikleri için bir araya getiren bir platform işlevi de görüyor. Bu kapsamda üniversite-sanayi iş birliklerine önem veren merkez, akademik çalışmalara da altyapısıyla destek sağlıyor” şeklinde konuştu.
“Eskişehir’in geleceğini yüksek teknolojide görüyoruz” diyen Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, “Eskişehir’de faaliyet gösteren ve inovasyonla, yüksek teknolojiyle kendini ve ürünlerini geliştirmek isteyen tüm KOBİ’lerimize kapılarımız sonuna kadar açık. Eskişehir’in geleceğini yüksek teknolojide ve yüksek katma değerli ürünlerde görüyoruz. Bu tür yatırımlara bölgemizde öncelik tanıyoruz. Eskişehir sanayisinin güçlenmesi, Türkiye sanayisinin de gelişmesine katkı sağlamaktadır. ETİM, sahip olduğu teknolojik altyapıyla özellikle KOBİ’lerimizin teknolojik dönüşümüne büyük katkı sağlamaktadır. Halen toplam ihracatımız içinde yüzde 15’ler düzeyinde olan yüksek teknoloji ürün ihracatımızın yüzde 20 hedefine ulaşması konusunda ETİM yaptığı çalışmalarla sanayi kuruluşlarımıza büyük katkılar sağlamaktadır. Yine ülkemizde yürütülen bazı önemli ürün geliştirme çalışmalarında ETİM’in önemli bilgi birikiminden ve makine parkından yararlanılmaktadır” dedi.