Dolar $
33.02
%-0.16 -0.05
Euro €
35.95
%-0.54 -0.19
Sterlin £
42.7
%-0.71 -0.3
Çeyrek Altın
4183.67
%-1.85 -77.97
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Cumartesi 20 Temmuz 2024 19:00

ESKİŞEHİRLİ BAŞKANLAR, KÜTAHYA VE AFYONKARAHİSAR BELEDİYE BAŞKANLARINI ZİYARET ETTİ

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Kütahya ve Afyonkarahisar belediye başkanlarını ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.

Eskişehirli başkanlar, Kütahya ve Afyonkarahisar belediye başkanlarını ziyaret etti

Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, ilk olarak Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci ile Sofça Mahallesi’nde Kültür ve Turizm Bakanlığı Çini Sanatçısı Nida Olçar’ın atölyesini ziyaret etti.

Sofça’yı turizme kazandırmak için çalışmalarını sürdüren Nida Olçar’ın atölyesini ve lavanta bahçesini gezen başkanlar, lavanta hasadına katılarak lavanta topladı.

Daha sonra Kütahya Belediyesi’ni ziyaret eden Başkanlar Ünlüce, Kurt ve Ataç, Başkan Eyüp Kahveci’yi makamında ziyaret etti. Gerçekleşen buluşmada, başkanlar çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Ayşe Ünlüce, Kazım Kurt ve Ahmet Ataç, 31 Mart yerel seçimlerinde 74 yıl aradan sonra Kütahya Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partili başkan tarafından yönetilmesi nedeniyle Eyüp Kahveci’yi tebrik etti. Ziyaretin ardından Ünlüce, Kurt ve Ataç, Kütahya Belediyesi’nin anı defterine duygu ve düşüncelerini paylaşarak mesajlarını yazdı.  

Makam ziyareti sonrası başkanlar, Kütahya şehir merkezinin tarihi dokusunu yeniden gün yüzüne çıkartacak Çamlıbahçe Parkı’nı ziyaret etti. Park içerisinde bulunan Kent Kahvesi ve Kent Lokantası’nı inceleyen başkanlar Kütahyalı vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştılar. Zanaat ve halk sanatları alanında UNESCO Yaratıcı Şehir unvanını alan Kütahya’da Germiyan Sokağı’nı gezen başkanlar burada gerçekleştirilen atölyeler hakkında bilgi aldı.

Kütahya’da gerçekleşen ziyaret ve inceleme gezisinin ardından Afyonkarahisar’a giden başkanlar, Afyonkarahisar’ın ilk kadın Belediye Başkanı Burcu Köksal ile bir araya geldi.

Belediye binasında konuklarını ağırlayan Başkan Burcu Köksal, Başkan Ünlüce, Kurt ve Ataç’a ziyaretleri ve destekleri nedeniyle teşekkür etti. Karşılıklı görüş alışverişi ve olası iş birliklerinin görüşüldüğü ziyaret sonrasında başkanlar, Afyonkarahisar'ın geçmişten bugüne mutfak kültürünü yansıtan Afyonkarahisar Gastronomi Konağı’na geçtiler. Konakta yapılan inceleme sonrası başkanlar günün anısına çektirilen fotoğrafla ziyaret turunu tamamladı.