Dolar $
33.02
%0.22 0.07
Euro €
35.69
%-0.32 -0.11
Sterlin £
42.42
%0 0
Çeyrek Altın
4145.09
%0.01 0.21
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Yerel Yönetimler Pazartesi 29 Temmuz 2024 13:00

ESKİŞEHİR'DE SU SPORLARI ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından şehirde ilk kez Su Sporları Şenliği düzenlendi.

Eskişehir'de Su Sporları Şenliği düzenlendi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, “Su Sporları Şenliği” ile bu alanda bir ilke imza attı. Kentpark Kapalı Yüzme Havuzu’nda 8. Ulusal Masterlar Yüzme Yarışları ve Sarısungur Göleti’nde gerçekleştirilen Dragon Bot Yarışları ile su ve kara aktiviteleri düzenlendi.

Eskişehir Su Sporları Şenliği, sabah saatlerinde Kentpark Kapalı Yüzme Havuzu’nda düzenlenen 8. Ulusal Masterlar Yüzme Yarışları ile başladı. 25 yaş üstü sporcuların katılım sağladığı yarışlarda 100 metre serbest, 50 metre kelebek, 50 metre sırtüstü, 4x50 metre serbest yarışlarında heyecan yaşandı. Yarışlar sonucunda yarışmacılara katılım belgesi verildi. 

Şenliğin bir diğer noktası Sarısungur Göleti oldu. Dragon Bot Yarışlarında 15 takım genel klasmanda yarışırken, 7 takım da kadınlar kategorisinde ter döktü. Sporseverlerin büyük bir heyecanla takip ettiği yarışlarda dereceye giren takımlar belli oldu.

Genel klasmanda İstanbul Karaburun Su ve Doğa Sporları Kulübü birinci olurken, Asmar Holding ikinci, Shipeedy ise üçüncülüğü elde etti. Kadınlar Kategorisinde ise Tortuga Korsanları birinci, Kadın Dragon Masterlar ikinci, Amazonlar da üçüncülüğe ulaştı.

Dereceye giren takımlar kupalarını düzenlenen törenle aldı. Takımların kupaları Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Ünal, Genel Sekreter Yardımcısı Metin Bükülmez, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Mehmet Ali Çeliksoy tarafından verildi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR