SON DAKİKA
Organize Sanayi Bölgeleri Çarşamba 02 Ekim 2024 02:00

ESKİŞEHİR OSB'DE 32 MİLYON TL'LİK YATIRIM

2024 yılı yatırım programı çerçevesinde, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde (EOSB) önemli bir adım atıldı. 142 parselden oluşan ve toplamda 566 bin metrekare büyüklüğe sahip olan 2. KOBİ OSB'de asfalt çalışmaları başladı.

Eskişehir OSB'de 32 milyon TL'lik yatırım

Bu kapsamda, bölgedeki 3 kilometrelik yol asfaltlama çalışmaları tamamlanırken, 7 kilometrelik yeni yol için de çalışmalar aralıksız sürüyor. Tüm bu yatırımların maliyeti ise 32 milyon TL olarak belirlenmiş durumda.

Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, yapılan asfalt çalışmalarının amacını şu sözlerle ifade etti: “Eskişehir OSB olarak, bölgemizdeki yolların konforunu artırmayı ve bu süreçte oluşabilecek kazaların en aza indirilmesini hedefliyoruz.” Küpeli, OSB yönetimi olarak İmişehir bölgesindeki tahsislerin 2026 yılında dolacağını öngördüklerini, ancak bölgeye olan talebin öngörülerinin çok üzerinde olduğunu vurguladı. Bu nedenle, 2026 ve 2027 yıllarında yapmayı planladıkları altyapı çalışmalarına hız verdiklerini belirtti.

Bölgedeki yatırımcıların ihtiyaçlarına hızlı bir şekilde yanıt vermek için gerekli önlemleri aldıklarını dile getiren Küpeli, “Bölgemizin yüzde 99’u yatırımcılara tahsis edilmiş durumda ve biz de hızla altyapı yatırımlarını tamamlıyoruz. Bu durum, hem mevcut sanayi tesislerinin verimliliğini artıracak hem de yeni yatırımcılar için cazip bir ortam oluşturacak” diye konuştu.

Yatırımın tamamlanmasının ardından, Eskişehir OSB’nin ulaşım altyapısının daha da güçlenmesi ve sanayicilere sunulan hizmetlerin kalitesinin artması bekleniyor. Böylece, bölge sadece yerel değil, ulusal ölçekte de sanayi üretiminin merkezi haline gelmeyi sürdürecek.