SON DAKİKA
Kültür - Sanat - Magazin Salı 17 Eylül 2024 09:13

ESKİ DOSTLARI BİR ARAYA GETİREN OYUN

Tiyatrokare'nin 33. yılında sezona hazırladığı ve ilgiyle beklenen yeni oyunu "Annem Hep Derdi ki" eski dostları bir araya getiriyor. Nedim Saban yönetmenliğini yaptığı, Çiçek Dilligil anne rolünde yer adığı, iyiliğin dünyada hep varolduğunu, kuşaktan kuşağa aktırılan, eskimiş gibi görünen sorunların yaşanmış deneyimlerle çözümleneceğini anlatan "Annem hep Derdi ki" oyununda yeniden buluştular.

Eski dostları bir araya getiren oyun

Yıllar sonra Tiyatrokare’de, şimdi farklı yeni bir oyun ile bir araya gelen Nedim Saban; “Çiçek, tiyatro sevdamı ilk keşfettiğim yıllardan, 1983'den beri arkadaşım. 1996 yılında Tiyatrokare'ye de katılarak Profesör Enişte, Oscar ve o dönem tiyatroya büyük yenilik kazandıran Şafak Sezer, Şoray Uzun gibi genç sanatçıların oynadığı  ‘Şen Makas’'ın ilk versiyonunda oynadı. Eşi Bora Öztoprak ile Tiyatrokare çatısı altında , Oscar oyununda tanıştı. 2021/2023 yılları arasında tiyatro bölümü başkanı olduğum Nişantaşı Üniversitesi Konservatuarında da birlikte çalıştık. Sadece oyuncu olarak değil, eğitmen olarak da çok değer verdiğim arkadaşımdır. Tekrar Tiyatrokare'ye, ‘Annem Hep Derdi Ki’ adlı güzel komediyle dönmüş olması beni çok heyecanlandırıyor.”  dedi.

Yoğun prova çalışmalarına devam eden Çiçek Dilligil; “Benim için yuvaya dönüş. Ne yollar kat ettik, ne turneler geçirdik, ne sahnelere gittik, ne oyunlar oynadık. Ve 22 sene sonra tekrar sıcacık bir komedi ile Tiyatrokare!! Hiç ayrılmamışçasına. Kadro şahane, Nedim Saban efsane. Daha ne? Bekle Türkiye… Her yere tekrar gelmek ümidi ile.” heyecanını paylaştı.