SON DAKİKA
GÜNDEM Pazartesi 07 Ekim 2024 14:38

ESKİ BRANDALAR OKUL ÇANTASINA DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ve Türkiye Nakliyeciler Derneği işbirliğinde gerçekleştilecek sosyal sorumluluk projesiyle, eski brandalar okul çantasına dönüştürülerek köy okullarına dağıtılacak.

Eski brandalar okul çantasına dönüştürülecek

UND'den yapılan açıklamaya göre, UND Kadın Çalışma Grubu ve Türkiye Nakliyeciler Derneği işbirliğinde "Eski Brandalar Çocuklar İçin Okul Çantasına Dönüşüyor" isimli sosyal sorumluluk projesi hayata geçiriliyor.

Çevreye ve eğitime katkı sağlamak amacıyla başlatılan proje kapsamında, firmalardan kullanılmış ve atıl durumda olan kamyon, tır ve kamyonetlerin çadır brandaları toplanarak geri dönüşümle okul çantalarına dönüştürülecek ve Anadolu'daki köy okullarında eğitim gören ihtiyaç sahibi çocuklara dağıtılacak.

İstanbul ve Anadolu'da belirlenen adreslerde toplanacak brandalar, Mersin'de bulunan çanta üretim fabrikasına teslim edilecek ve okul çantalarına dönüştürülecek. Üretilen çantalarla ihtiyaç sahibi çocukların eğitimine katkı sağlanacak.

Projeyle hem çevreye duyarlılık artırılacak hem de çocukların eğitimine destek olunacak. Atıl brandaların geri dönüştürülmesiyle çevre kirliliğinin azaltılması ve doğal kaynakların korunması hedefleniyor.

Atıl brandalar İstanbul, Ankara, Bolu, Bursa, Gaziantep, Hatay, Kayseri, Trabzon, İzmir, Mardin ve Mersin'de belirlenen noktalara teslim edilebilecek.