Dolar $
33.08
%0.26 0.08
Euro €
36
%-0.02 -0
Sterlin £
42.85
%0.01 0
Çeyrek Altın
4277.81
%1.85 76.76
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Yerel Yönetimler Pazar 14 Temmuz 2024 10:00

ESENYURT'TA YAZ KÜLTÜR SANAT OKULLARI BAŞLADI

Esenyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğünün 21 ayrı kültür merkezinde, 21 farklı branşta eğitim verdiği Yaz Okulları başladı.

Esenyurt'ta Yaz Kültür Sanat Okulları başladı

 8-14 yaş aralığındaki 4 bin 900 çocuğun Türkçe, matematik, robotik kodlama, müzik, resim, yaratıcı drama gibi çeşitli bilim ve sanat alanlarda eğitim alacağı kursların açılışını Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer yaptı. Yunus Balta Kültür Merkezi’ndeki açılış programında tek tek derslikleri gezen Başkan Özer, ilk derslerinde öğrencilerin yanlarında oldu.

Esenyurt’u kültür, sanat ve eğitim alanında ileriye taşıyacaklarını söyleyen Özer, “Bizim ülkemizdeki aileler çocuklarının eğitimine önem veriyor. Özellikle kadınlar ‘Saçımı süpürge ederim çocuğumu okuturum. Çocuğumun geleceği için yapamayacağım bir şey yok’ diyor. O zaman bizim de devlet olarak yapmamız gereken sosyal işler var. Maalesef bugün bunlar biraz eksik. Biz belediye olarak sosyal devletin bıraktığı boşlukları doldurmak durumundayız çünkü bu çocuklar bizim geleceğimiz. Onlara sahip çıkarsak daha güzel bir Esenyurt’ta daha güzel bir Türkiye'de yaşarız." diye konuştu.

Verilen eğitimlerin çocukların geleceğine katkı sunacağını belirten Başkan Özer şöyle devam etti:

“Bu eğitimler çocuklarımızın kendilerini gerçekleştirmesi ve gelecekte olmak istedikleri alanda yol almaları için çok büyük katkı sunacak. Bugün yapılan şeyler; yirmi yıl sonra çocuklarımızın yetişip ailelerine, kentlerine, milletlerine, halkına, ülkesine, devletine faydalı vatandaşlar olabilmesinin ilk ilmekleridir. Biz de geleceğimize el birliğiyle sahip çıkıyoruz. Ailelerimizi kutluyorum. Belediye Başkanınız olarak her zaman yanınızda olacağımı ifade etmek istiyorum.”

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR