SON DAKİKA
Yerel Yönetimler Perşembe 30 Mart 2023 02:23

ESENLER İÇİN PAYLAŞMA VAKTİ

Asrın felaketi ile birlikte hayatımızın merkezine yerleşen 'paylaşma' Esenler'de Ramazan'ın mottosu oldu. Esenler Belediyesi, Esenler'de Ramazan'ın ruhuna uygun, geleneksel hâle getirdiği ve yenilerini eklediği hizmetlerle "Ramazan Paylaşmaktır" diyerek, bu yıl da Ramazan'ı dolu dolu geçiriyor

Esenler için paylaşma vakti

Esenler Belediyesi her yıl düzenlediği etkinliklerle Ramazan’ın manevi ruhunu şehrin tüm sokaklarına üflüyor. 6 Şubat’ta yaşadığımız asrın felâketi ile birlikte hayatımızın merkezine yerleşen ‘paylaşma’ bu sene Esenler’de Ramazan’ın mottosu haline geldi.  Ramazan’ın ruhuna uygun hazırlanan projeler, Ramazan’da paylaşmanın önemine dikkat çekiyor. Bir taraftan afetin ilk gününden itibaren deprem bölgesine yapılan yardımlar aralıksız sürerken bir taraftan da hem Esenler’de, hem de acının yaşandığı şehirlerde Ramazan’a özel çalışmalar yürütülüyor.  

etkinlik

Bölgede Ramazan morali 

Esenler Belediyesi, sorumluluğundaki Adıyaman Gölbaşı’nda depremden etkilenen vatandaşlara Ramazan’ın ruhunu yaşatmak için bir dizi hizmet ve etkinlik düzenliyor. “Ramazan Paylaşmaktır” sloganıyla yapılan hizmetlerle her gün 10 bin kişilik iftar ve sahur ikramı yapılıyor. Ramazan iftar programları, çocuk etkinlikleri ve çeşitli programlarla Ramazan’ın manevi atmosferi Adıyaman’ın dört bir yanında yaşatılıyor. Miniklere özel yayınlar ve yine minikler için ESEV (Esenler Sanat Evi) Moral Timi’nin “Arabada Mutluluk Var” sloganıyla hareket eden aracı Adıyaman’ın her yerinde çocuklara mutluluk dağıtıyor.

80 bin kişiye iftar 

Ramazan bereketi Esenler’de de dolu dolu yaşanıyor. “Komşularımızla İftardayız” programı kapsamında Esenler Belediyesi, ilçenin 6 farklı mahallesinde iftar sofraları kuruyor, komşular birlikte iftar yapmanın hazzını yaşıyor. Esenler Belediyesi, Ramazan’da kurduğu iftar sofralarına Esenlerlileri davet ediyor. Belediye personeli her gün sokakları kapı kapı gezerek vatandaşlara davetiye verip iftara çağırıyor. “Komşularımızla İftardayız” programıyla, ilçede Ramazan boyunca en az 80 bin kişiye iftar verilmesi hedefleniyor. Esenler’de Ramazan ayı boyunca her gün farklı bir camide ise teravih namazı sonrası tatlı ve şerbet ikramı yapılıyor.

buyuk-iftar

‘Alo iftar’ ile sıcak yemek kapıda!

Esenler Belediyesi, çeşitli nedenlerle iftar sofrası hazırlayamayan ve ihtiyacı oluşan ailelere, Ramazan ayı boyunca “Alo İftar” hattı ile her akşam 4 çeşit sıcak yemeği evlerine ulaştırıyor.

iftar

İhtiyaç sahipleri için ‘Eve Teslim İftar’

Esenler Belediyesi, Kızılay ve Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın ortak yürüttüğü projeyle, ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen 600 aileye her gün 4 çeşit sıcak yemek ve gıda ürünlerini iftardan hemen önce evlerine ulaştırıyor.

su

Yolda kalana iftar çeşmesi 

Diğer zamanlarda sabahın erken saatinde işe yetişmeye çalışanların imdadına yetişen Esenler’deki çorba çeşmeleri, Ramazan’da akşam saati iftar çeşmesi olarak hizmet veriyor. Çeşmelerden, iftara evine yetişemeyenler için Ramazan ayı boyunca  her gün sıcak çorba akıyor. 

cocuk

Yardımlar iki katına çıktı 

Esenler’de sosyal dayanışmanın en güzel örneğini olan EDİM (Esenler Dayanışma ve İyileştirme Merkezi) Hayır Market’ten ihtiyaç sahibi vatandaşlar ücretsiz alışveriş yapabiliyor. EDİM Kart ile yapılan alışverişlerin desteği iki katına çıkarıldı. Öte yandan Esenler Belediyesi, ihtiyaç sahibi yaşlılara için de sebze, meyve ve kırmızı et bulunan gıda kolisi desteği de sağlıyor.

cay

Kültürel etkinlikler 

Esenler Belediyesi kültürel etkinlikleriyle de Ramazan’ı dolu dolu yaşatıyor. Ramazan ayına özel düzenlenen çok sayıda yayınlar, her gün belediyenin internetten yayın yapan televizyon kanalı Şehir Ekranı TV’de izleyicilerle buluşuyor. Radyo programcıları da mikrofon başında Radyo Esenler aracılığıyla dinleyiciye ulaşıyor. 

sahne