Dolar $
33.07
%-0.02 -0
Euro €
36.19
%-0.11 -0.04
Sterlin £
42.87
%-0.48 -0.2
Çeyrek Altın
4278.62
%-0.47 -20.09
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Yerel Yönetimler Perşembe 18 Temmuz 2024 18:01

ESENLER BELEDİYESİ'NDEN KADINLARA ÖZEL İYİ BESLEN, İYİ HİSSET SEMİNERİ

Esenler Belediyesi, düzenlediği "İyi Beslen, İyi Hisset" semineri kapsamında kadınlara sağlıklı beslenme ve aktif yaşam konularında bilgi verdi.

Esenler Belediyesi'nden kadınlara özel İyi Beslen, İyi Hisset semineri

Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Zekai Şengör Kadın Spor, Kültür ve Meslek Edindirme Merkezi'nde kadınlara özel bir seminer düzenledi. 

"İyi Beslen, İyi Hisset" seminerinde diyetisyen Saliha Bar, katılımcılara sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemini anlattı. Ayrıca düzenli egzersiz yapmanın önemi ve porsiyon kontrolü ile ilgili önerilerde bulundu.

Diyetisyen Bar, sağlıklı beslenmenin temel prensiplerini anlatarak şunları söyledi:

“Sağlıklı beslenen bireyler, genellikle düzenli egzersiz yapma alışkanlığına da sahiptir. Egzersiz, metabolizmayı hızlandırarak enerji harcamasını artırır, kas sağlığını destekler ve stresi azaltır. Sağlıklı beslenmenin temel prensipleri arasında dengeli beslenme yer alır. Günlük enerji ihtiyacını karşılamak için protein, karbonhidrat, yağ, vitaminler ve mineraller açısından zengin bir diyet tercih etmeliyiz.”

Porsiyon kontrolünün de sağlıklı beslenmenin diğer önemli bir unsuru olduğunu vurgulayan Bar, “Besinleri dengeli porsiyonlarda tüketmek, aşırı kalori alımını önler ve kilo yönetimine yardımcı olur. Bu şekilde beslenen bireylerde kronik hastalıkların riski azalırken, enerji seviyeleri artar ve genel yaşam kalitesi iyileşir.” dedi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR