Dolar $
34.02
%0.22 0.07
Euro €
38.04
%0.5 0.19
Sterlin £
45.07
%0.95 0.42
Çeyrek Altın
4516.36
%1.25 55.1
SON DAKİKA
Sputnik | GÜNDEM Pazar 25 Ağustos 2024 17:22

ESAD'DAN TÜRKİYE İLE YAKINLAŞMAYA YÖNELİK AÇIKLAMA

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Şam ile Ankara arasındaki yakınlaşma konusunda herhangi bir ilerleme kaydedilmediğini belirtti.

Esad'dan Türkiye ile yakınlaşmaya yönelik açıklama

Suriye Halk Meclisi’nin yeni dönem oturumu öncesinde konuşan Esad, arabuluculuğu üstlenen Rusya, İran ve Irak’ın samimi çabalarına rağmen Suriye ile Türkiye arasında yakınlaşma konusunda herhangi bir ilerleme kaydedilmediğini ifade etti.

Esad, “Rusya, İran ve Irak, Türkiye ile uzlaşı yönünde girişimlerde bulundu ve biz onlara olumlu yanıt verdik, ancak arabulucuların samimiyetine rağmen herhangi bir ilerleme sağlanamadı” diye konuştu.

Suriye’nin, Türk birlikleri topraklarından tamamen çekilmeden ilişkilerin tam olarak normalleşmesine hazır olmadığı yönündeki iddiaları reddeden Esad, ancak taraflar arasındaki yakınlaşmanın aşamalarını net bir şekilde belirlemenin önemli olduğunu vurguladı.

Daha önce Sputnik’in Ankara’daki diplomatik kaynağı, Türkiye ve Suriye liderlerinin üçüncü ülkede görüşme olasılığının dışlanmadığını, ancak bu noktada toplantının zamanı ve yeri konusunda henüz bir netlik olmadığını belirtmişti.