SON DAKİKA
Perakende Pazar 20 Ekim 2024 09:13

EREN PERAKENDE YENİLENEBİLİR ENERJİ HEDEFLİYOR

Eren Perakende ve Tekstil, sürdürülebilirlik konusundaki kararlılığını 2023 Sürdürülebilirlik Raporu ile bir kez daha ortaya koydu. Şirket, 2030 yılı itibarıyla enerji ihtiyacının tamamını yenilenebilir kaynaklardan elde etmeyi hedefliyor.

Eren Perakende yenilenebilir enerji hedefliyor

2021'de 150 milyon dolarlık yatırımla Bitlis’te ikinci iplik fabrikasını faaliyete geçiren Eren, Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük sanayi tesislerinden birini kurdu. Şirket, Tekirdağ Misinli’de Türkiye’nin en büyük ayakkabı üretim tesisini hayata geçirmek için de 60 milyon dolarlık yatırım yaptı. Ayrıca, sıfır emisyon hedefleri doğrultusunda üretim tesislerinde yaklaşık 29 milyon dolarlık yenilenebilir enerji yatırımı gerçekleştirdi.

Eren Perakende, Bitlis’teki ham iplik fabrikasında kadın istihdam oranını yüzde 65 seviyesine çıkardı. Yenilikçi istihdam projeleri ile genç istihdamını destekleyen şirket, 2023 yılında Ar-Ge Merkezi’ne 13.5 milyon TL yatırım yaparak Ar-Ge çalışmalarını artırdı.

Şirket, Paris Anlaşması ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları çerçevesinde enerji yönetimi, su kullanımı ve atık yönetimi gibi konularda stratejiler geliştiriyor. 2023 yılı itibarıyla 30.000 güneş paneli ile yeşil enerji üretim çalışmalarına başladı ve 2026'da 40 MW yenilenebilir enerji kapasitesine ulaşmayı planlıyor.

Eren Perakende ve Tekstil CEO’su Osman Şentürk, sürdürülebilirliği iş stratejilerinin merkezine yerleştirerek, çevresel sorumluluk ve topluma katkı sağlama hedefiyle çalışmalara devam edeceklerini vurguladı. Şirket, yaratıcı fikirleri uygulamaya geçirecek eğitimler düzenleyerek atık üretimini azaltma ve geri dönüşüm konularında tedarikçileriyle iş birliği yapıyor. Eren Perakende, "Sıfır İmha" stratejisi ile tekstil atıklarını geri kazandırmayı hedefliyor.