Dolar $
33.75
%0.18 0.06
Euro €
37.35
%0.52 0.19
Sterlin £
43.84
%0.4 0.17
Çeyrek Altın
4463
%0.29 12.65
SON DAKİKA
Enerji Pazartesi 19 Ağustos 2024 15:35

EPİAŞ İLE ÖZBEKİSTAN ARASINDA ENERJİ MUTABAKATI

Enerji Piyasaları İşletme AŞ (EPİAŞ), Özbekistan Cumhuriyeti Enerji Piyasası Geliştirme ve Düzenleme Kurumu (EMDRA) ile işbirliği yapacak.

EPİAŞ ile Özbekistan arasında enerji mutabakatı

EPİAŞ'ın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, iki ülkenin enerji piyasalarının geliştirilmesi konusundaki ortak taahhütleri kapsamında EPİAŞ ve EMDRA arasında Özbekistan'da mutabakat belgesi imzalandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen EPİAŞ Genel Müdürü Taha Meli Arvas, "Türkiye'nin Enerji Borsası" olarak, Özbekistan'da enerji piyasalarının geliştirilmesi ve işletilmesine yönelik deneyimlerini paylaşmaya hazır olduklarını kaydetti.

Organize toptan elektrik piyasalarına geçişin, ülkelerin elektrik piyasasında rekabeti ve yatırımları desteklemek için kullanılan önemli bir araç olduğunu belirten Arvas, "Orta Asya bölgesinde örnek teşkil edecek, iyi işleyen bir elektrik piyasasının geliştirilmesine ve uygulanmasına destek olma hususunda da kararlıyız. EMDRA ile bu yeni işbirliğinin Özbekistan'da etkin ve verimli bir elektrik piyasası kurulması yönündeki ortak hedefimize büyük katkı sağlayacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

EMDRA Direktörü Khodjayev Sherzod Khikmatullaevich ise iki ülke arasındaki işbirliğinin önemine dikkati çekerek, "İşbirliği, Özbekistan'da enerji piyasalarının gelişimi için yasal temelin oluşturulmasında Türkiye'nin deneyimini öğrenme fırsatı sağlarken, enerji piyasalarında kullanılan yenilikçi çözümler hakkında konunun uzmanları ile karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak da çok önemli olacak." değerlendirmesinde bulundu.