Dolar $
33
%0.16 0.05
Euro €
35.3
%-0.03 -0.01
Sterlin £
41.85
%-0.02 -0
Çeyrek Altın
4018.05
%-0.19 -7.56
SON DAKİKA
İsa ÖZGÜLLER | Otomotiv Perşembe 13 Haziran 2024 09:13

ENYAKIT'TAN ELEKTRİKLİ ARAÇ SAHİPLERİNE: SEYAHAT ÖNCESİ ŞARJ ROTASI PLANLAMASI

ENYAKIT Genel Müdürü Tayfun Şenses, elektrikli araç sahiplerine özellikle tatil yörelerine yapacakları seyahatlerde rota üzerindeki şarj rezervasyonlarını planlayarak seyahat etmeleri tavsiyesinde bulundu.

ENYAKIT'tan elektrikli araç sahiplerine: Seyahat öncesi şarj rotası planlaması

Şirketten yapılan açıklamaya göre, yılın ilk yarısında satılan her 100 araçtan 8,3'ü elektrikli otomobillerden oluşurken, elektrikli araç sayısındaki artış şarj pazarını da büyütüyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ENYAKIT Genel Müdürü Tayfun Şenses, şirket olarak yeni istasyon açılışlarını bayram trafiğini dikkate alarak sahil bölgelerine yoğunlaştırdıklarını belirterek, "Özellikle tatil yörelerine yapılacak seyahatlerde rota üzerindeki şarj rezervasyonlarının iyi planlanması gerekiyor. Artık tüm cep telefonu uygulamalarında rezervasyon imkanı var. Bizim de ENYAKIT olarak rezervasyon imkanımız var." ifadelerini kullandı.

Araç sahibinin önce bu uygulamalar üzerinden gideceği mesafenin kilometresini hesaplaması gerektiğini aktaran Şenses, "Daha sonra duracağı noktaları, 'rota planlama' bölümünden hesaplatacak. O noktalardan randevularını alacak ve seyahatine başlayacak. Artık çoğu program kullanıcı dostu. Bizim cep telefonu uygulamamızda 'yükle', 'kendini tanımla' ve 'yönet' şeklinde üç adım var. Bizim kurduğumuz istasyonlar üzerinden en iyi rotayı çizmek mümkün. Uygulama zaman ve kilometre olarak nerelerde durulabileceğini belirleyip 'rezervasyon al' diyor. Rezervasyonu yaptığınızda 5 dakika bekleme zamanı var. 5 dakika geçince rezervasyon iptal ediliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Şenses, araç sahiplerinin uygulama üzerinden rezervasyon yaptıkları noktalarda ne gibi hizmetler verildiğini de görebildiğini vurgulayarak, "Konaklama, alışveriş, restoran gibi hizmetleri görüp ona göre de rota seçmek mümkün. Bunları bizim uygulamada görebiliyorlar. Yüksek hızlı şarjlar 30 dakikayı buluyor. O yüzden şarj noktasına gittiğinizde bekleme alanında neler yapacağınızı da planlayabilirsiniz. Bayram trafiği yoğun olacak. İyi bir planlama yapmalı." ifadelerini kullandı.

Bayram trafiğini dikkate alarak daha çok sahil kentlerine öncelik verdiklerini aktaran Şenses, şunları kaydetti:

"Aydın, Alanya, Antalya gibi yerlerde adetlerimizi artırıyoruz. Çünkü o bölgeye yoğun trafik bekliyoruz. Diğer bölgelerde de varız ama yoğunluk beklediğimiz noktalarda bulunabilirlik olsun diye 17-20 şarj istasyonu açılışı planladık. Antalya, Bodrum, Kuşadası, Marmaris, Ayvalık, Akçay, Susurluk, Manisa, İzmir, Dikili, Çanakkale gibi yerlerden de hizmet alabilir. ENYAKIT bayramda kesintisiz ve özgür hizmete hazır. Geçmiş bayrama göre istasyonlarımız kat kat fazlayız. Seyahat ederken mil de kazandırıyoruz. O yüzden mil puanlarını da tanımlamak lazım."
ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR