SON DAKİKA
Kültür - Sanat - Magazin Cumartesi 14 Eylül 2024 10:26

ENVER BEŞİNCİ, D&R'DA OKURLARIYLA BULUŞACAK

Araştırmacı koleksiyoner, gazeteci ve yazar Enver Beşinci, "İcazetli Hekim Diplomalı Doktor" adlı yeni kitabının imza günü için 14 Eylül Cumartesi günü D&R AKM Taksim mağazasında okurlarıyla bir araya gelecek.

Enver Beşinci, D&R'da okurlarıyla buluşacak

Türkiye’nin en büyük kitap platformu D&R, imza günleri ve kitap lansmanlarıyla okurları en sevdikleri yazarlarla buluşturmaya devam ediyor. Gelenekselleşmiş yazar okur buluşmaları kapsamında D&R, bu kez araştırmacı koleksiyoner, gazeteci ve yazar Enver Beşinci’yi ağırlıyor. Beşinci, modernlik anlayışının tıp alanında ülkemiz ve insanlık üzerinde yarattığı etkileri tartışmaya açtığı yeni kitabı “İcazetli Hekim Diplomalı Doktor”u 14 Eylül Cumartesi günü saat 14:00’te D&R AKM Taksim’de okurları için imzalayacak.

“İcazetli Hekim Diplomalı Doktor” kitabı hakkında

Hekim kelimesinin aynı zamanda “bilge” demek olduğunu biliyor muydunuz? Bugün kullandığımız “doktor” kelimesi nereden geliyor? Tıp fakültesi mezunlarına verilen “icazetname” neden “diploma” oldu? Enver Beşinci, bir koleksiyonda karşısına çıkan ipucunu takip ederek geçmişte tıp alanında çalışacak kişilere verilen belgeye neden “icazetname” denildiğinin izlerini sürüyor ve geleneksel tıp anlayışımızın insana verdiği yüksek değerin kaynaklarına ulaşıyor. Bu kitap vesilesiyle; icazet-diploma karşıtlığı üzerinden, geleneksel olanı reddeden modernlik anlayışının tıp alanında ülkemize ve insanlığa getirdiği zararlar tartışmaya açılıyor.

ABONE OL