Dolar $
34.07
%-0.02 -0
Euro €
37.65
%-0.01 -0
Sterlin £
44.74
%-0.07 -0.03
Çeyrek Altın
4471.07
%-0.23 -10.07
SON DAKİKA
Perakende Cumartesi 01 Nisan 2023 02:14

ENVANTER YÖNETİMİNDE 'RFID' TERCİHİ

LC Waikiki'nin toplam 1.286 mağazası bulunuyor. Yurt içindeki 41 mağazada, Securitas Technology'nin RFID Envanter Yönetim Çözümü kullanılıyor. Dönüşümün, 2023 yılı içinde Türkiye'de ve yurt dışındaki mağazalarda yaygınlaşması planlanıyor

Envanter yönetiminde 'RFID' tercihi

Güvenlik teknolojileri ve iş zekâsı çözümleri entegratörü Securitas Technology ile LC Waikiki, perakende sektörüne örnek olacak önemli bir iş birliğine imza attı. İki şirket arasında gerçekleştirilen iş birliği kapsamında LC Waikiki, gerçek zamanlı envanter yönetimi için, Securitas Technology’nin RFID Envanter Yönetim Çözümünü tercih etti. RFID Envanter Yönetim Çözümü, operasyonel verimliliği artırmak, maliyetleri düşürmek ve müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak gibi avantajlar sunuyor.

Perakende şirketlerinin ulaşmak zorunda olduğu hız ve hatasızlığı sunan RFID teknolojisi, ürünü görmeden, ürünün üzerindeki tekil kimlikle stok sayımının çok daha hızlı yapılmasını sağlıyor. Mağazalarda yılda 1-2 sefer yapılabilen ve saatlerce süren fiziki sayımı sadece dakikalar içinde tamamlamayı mümkün kılan teknolojiyle envanter doğruluğu da yüzde 99’un üzerine çıkıyor. Böylece perakendeci, mağazaya gelen bir müşteriye ürünü sunarken ya da internet sitesinden satış yaparken stok doğruluğundan kesin emin oluyor. 

 

2023 yılında tamamlanacak

LC Waikiki’nin halen Türkiye’de 552, yurt dışında 734 olmak üzere toplam 1.286 mağazası bulunuyor. Şu anda yurt içindeki 41 mağazada, Securitas Technology’nin RFID Envanter Yönetim Çözümü kullanılıyor. Dönüşümün, 2023 yılı içinde Türkiye’de ve yurt dışındaki mağazalarda yaygınlaşması planlanıyor.

LC Waikiki Operasyonel Mükemmellik, Süreç Geliştirme ve Yalınlaştırma Direktörü Cengiz Dörtoluk, “Türkiye’nin lider moda perakende markası LC Waikiki olarak, teknoloji yatırımlarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. İlk Metaverse mağazası, stil danışmanı Elsiva gibi sektörümüzde öncü konumumuzun altını çizen uygulamalarımızla eş zamanlı olarak, mağaza ve depolarımızda envanter yönetimini daha etkin yapabilmek için bir arayışa girdik. Bu noktada yollarımız Securitas Technology ile kesişti ve RFID teknolojisini kullanarak envanter yönetiminde de bir dönüşüm başlattık. Bu çözüm sayesinde mal kabulden kasaya kadar tüm süreçlerimiz hızlandı. Stok doğruluğumuz en üst noktaya ulaştı. Alışveriş keyfini kolay ve hızlı bir şekilde tamamlamaya yardımcı olan Hızlı Kasa uygulamasına geçtik. Securitas Technology’e bu verimli iş birliğinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

LC Waikiki’den 23 Nisan’a özel koleksiyon

 

LC Waikiki, Atatürk’ün çocuklara armağanı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda birbirinden özel parçalardan oluşan koleksiyonunu miniklerle buluşturuyor. Geleneksel hale gelen koleksiyon, bu yıl Cumhuriyet’in 100. yıla özel coşkusunu tüm parçalarda hissettiriyor. 

 Ulu Önder Atatürk’ün imzasını taşıyan tişörtler, fularlar ve şapkalar ile 23 Nisan ruhunu yansıtıyor Koleksiyondaki fırfırlı etekler, pul ve payet detaylarının yer aldığı tişörtler, şort etekler, simli babetler kız çocuklarının favorisi oluyor. Erkek çocuklar için tasarlanan gabardin pantolonlar, gömlekler, polo yaka tişörtler, papyon ve kravatlar ise zamansız, modası geçmeyen bir stil sunuyor. 23 Nisan’a özel bu benzersiz koleksiyon, LC Waikiki mağazalarında yerini aldı.