Dolar $
32.83
%0.07 0.02
Euro €
35.11
%-0.46 -0.16
Sterlin £
41.62
%-0.23 -0.09
Çeyrek Altın
4013.51
%-1.22 -49.07
SON DAKİKA
Şafak GÜVEN | Lojistik Pazar 16 Haziran 2024 11:42

ENUYGUN'DA KURBAN BAYRAMI İÇİN UÇAK BİLETİ SATIŞLARI YÜZDE 40 ARTTI

9 güne uzayan Kurban Bayramı tatili, turizmi hareketlendirdi. ENUYGUN'da Kurban Bayramı için uçak bileti satışları yüzde 40 arttı. Otel rezervasyonlarında ise yüzde 82 artış yaşanırken en çok rezervasyon Antalya, Bodrum ve İzmir otellerinde yapıldı. Yurt dışında ise Tiran, Podgoritsa ve Priştine şehirleri öne çıktı.

ENUYGUN'da Kurban Bayramı için uçak bileti satışları yüzde 40 arttı

Turizmde Kurban Bayramı hareketliliği yaşanıyor. Uçak bileti satışları ve otel rezervasyonları 9 günlük tatili değerlendirmek isteyenlerin akınına uğruyor.

Türkiye’nin Lider Seyahat Sitesi ENUYGUN’un verilerine göre yurt içinde en çok bilet alınan ve en çok otel rezervasyonu yapılan şehir Antalya oldu. Yurt dışında ise seyahat planlamanın daha kolay olduğu vizesiz ülkeler tercih edilirken ilk sırada Tiran yer aldı.

Uçak biletinde büyük artış

Kurban Bayramı döneminde ENUYGUN’un yurt içi uçak bileti satışları yüzde 40 arttı.

Uçak bileti satışlarında ilk sırada yer alan Antalya’yı sırasıyla Trabzon, Diyarbakır, Van ve Bodrum izledi. Yurt dışı uçak bileti satışlarında zirvede yer alan Tiran’ı, Podgoritsa ve Priştine takip etti. Vizesiz gidilebilen yerlere seyahat planlamanın daha kolay olması dolayısıyla ilk üç sırada bu destinasyonlar yer aldı.

Konaklama süresi de arttı

Otel rezervasyonları 9 günlük tatil kararının açıklanmasının ardından önceki haftaya göre yüzde 82 arttı. Kurban Bayramı tatilinde konaklama süresindeki artış da dikkat çekti. 9 günlük tatil kararının etkisiyle şehre yakın destinasyonlarda tatil yapmayı planlayanların rotası sahil şeridine yöneldi ve ortalama konaklama süresi 3,8 günden 4.7 güne çıktı. Otel rezervasyonlarında popüler üç rota Antalya, Bodrum ve İzmir olarak sıralandı.

Biletler tükenmek üzere

ENUYGUN Ticaret Direktörü Orkun Özkan, tatilin başlamasına çok az süre kaldığı için biletlerin tükenmek üzere olduğunu belirterek “Bu yıl sıcaklıkların da ani yükselişiyle birlikte özellikle kıyı şehirlere yüksek bir talep var. Tatile iki gün kaldı ve seyahat düşünüyorsanız hemen biletinizi alın, çünkü geç kaldığınız her an bilet bulma olasılığınız azalıyor’’ uyarısında bulundu. Özkan bayram kampanyaları hakkında da bilgi vererek ENUYGUN’da ENUYGUN24 koduyla araç kiralamada 3.000 TL’ye, bayram için yapılacak otel rezervasyonlarında ise 4.000 TL’ye varan indirim olduğunu belirtti. Özkan ayrıca TRANSFER15 koduyla ENUYGUN üzerinden yapılacak transfer rezervasyonlarında %15 indirim olduğunu da ekleyerek sözlerine son verdi.

ABONE OL