Dolar $
32.9
%-0.39 -0.12
Euro €
35.83
%-0.34 -0.12
Sterlin £
42.53
%-0.32 -0.13
Çeyrek Altın
4150.66
%-0.79 -32.6
SON DAKİKA
İsa ÖZGÜLLER | Otomotiv Pazartesi 22 Temmuz 2024 17:50

ENUYGUN KİRALIK ARAÇLA YURT DIŞINA ÇIKMA YÖNTEMİNİ PAYLAŞTI

- Enuygun Araç Kiralama İş Geliştirme Müdürü Zafer Sağlam,"Kiralık araçlar yurt dışına çıkış için kullanılacaksa, araç kiralama işlemi yapılırken aracın kiralandığı firmadan mutlaka izin alınması gerekiyor." dedi.

Enuygun kiralık araçla yurt dışına çıkma yöntemini paylaştı

Enuygun, kiralık araçla yurt dışına çıkmak isteyen müşterilerin izlemesi gereken yol üzerine bilgi verdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, kiraladıkları araçla yurt dışında seyahat etmek isteyen tatilseverler için Türkiye'nin önde gelen seyahat platformlarından Enuygun, izlenmesi gereken yöntemi paylaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enuygun Araç Kiralama İş Geliştirme Müdürü Zafer Sağlam, yurt içinde kullanmak üzere kiralanan araçla yurt dışına çıkılamayacağını vurguladı.

Sağlam, 'Kiralık araçlar yurt dışına çıkış için kullanılacaksa, araç kiralama işlemi yapılırken aracın kiralandığı firmadan mutlaka izin alınması gerekiyor. Araç kiralama şirketinin talebi değerlendirmesinin ardından uygun görülmesi halinde yurt dışına çıkış izni için ekstra bir belge çıkartılıyor. Bu belge, gerekli vize ve pasaport belgeleriyle birlikte kiralık araçla yurt dışına çıkmak mümkün oluyor.' ifadelerini kullandı.

- 'GPS ile aracın kullanım miktarı tespit ediliyor'

Kiraladıkları aracı yurt içinde kullanacaklar için de bilgi veren Sağlam, gelişen teknolojiyle, araç kiralama şirketlerinin filolarındaki araçların durumlarını daha yakından takip etmek amacıyla araçlarını Küresel Konumlama Sistemi (GPS) ile takip ettiğini ifade etti.

Bu sayede firmaların, faturalandırma sürecinde aracın gerçek kullanım miktarını tespit edebildiğini ve hırsızlık vakalarının önüne geçebildiğini kaydeden Sağlam, 'GPS sayesinde kiralanan araçların belirlenen rotaları aşıp aşmadıkları, gittikleri yerde ne kadar kaldıkları ya da aracı ne kadar süreyle kullandıkları belirlenebiliyor.' şeklinde görüş belirtti.

İlk kez araç kiralayacak kişiler için araç kiralamada gerekli önemli bir koşul bulunduğuna da işaret eden Sağlam, 'Araç kiralayabilmenin yasal koşullarının başında, en az 2 yıllık ehliyet sahibi olmak geliyor. Çünkü son yapılan düzenlemeler gereği 2 yıldan az süre kullanılan ehliyetler, stajyer ehliyeti sayılıyor. Enuygun'dan araç kiralamak için belirlenen ehliyet yaş sınırı ise iş birliği yaptığımız tedarikçilere göre değişiklik gösterebiliyor.' değerlendirmesinde bulundu.

Araç kiralamak isteyenler, Enuygun'dan yapacakları araç kiralama işlemlerinde 'ENUYGUN24' koduyla ay sonuna kadar 4 bin TL'ye varan indirimden yararlanabiliyor.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR